basketball_1.jpg

Επιστροφή στη δράση μετά από αρκετούς μήνες για τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές,

Με νίκες για Πήγασο, Κερκυραϊκό και Ναυσίθοο ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κερκυραϊκών ομάδων του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Πήγασος Νότιας Κέρκυρας - Κερκυραϊκός ΓΣ Β 75-30

Ναυσίθοος Β - Κερκυραϊκός ΓΣ 36 - 80

Ναυσίθοος - ΚΕ Φαίακας 101-35

 

Οι ανακοινώσεις των ομάδων για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση:

Ναυσίθοος:

Επιτέλους μπασκετική δράση

Σήμερα Σάββατο 11/9 ξεκίνησε το αναπτυξιακό πρωτάθλημα παίδων με την ομάδα μας να κερδίζει άνετα την αντίστοιχη ομάδα του Φαίακα με το επιβλητικό σκορ 101-35. Το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγάλη διάσταση αλλά ο κόοουτς Παπαϊωάννου έμεινε πιστός στο πλάνο της ομάδας μας, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά.

Να αναφέρουμε ότι στο πρωτάθλημα συμμετέχουμε με δύο αγωνιστικά τμήματα προκειμένου να παίζουν όλα τα παιδιά του συλλόγου μας και να χαίρονται το παιχνίδι. Το β´παιδικό έχασε από τον Κγς με 36-82.

“Κανένα παιδί δεν χάνεται αν έχεις ένα δάσκαλο που πιστεύει σε αυτό»

Καλή αρχή!

 

Κερκυραϊκός ΓΣ:

Επιστροφή επιτέλους στα γήπεδα και τους επίσημους αγώνες για τους αθλητές μας, στους αγώνες που τόσο λείπουν από τα παιδία, με την ευχή φέτος να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Η φετινή αγωνιστική χρονιά βρίσκει την ομάδα μας με δύ ομάδες στο ΠΑΙΔΙΚΟ πρωτάθλημα, οι οποίες ρίχτηκα χτες στη «μάχη». Χρονικά πρώτο, το Παιδικό Α’ επικράτησε του Ναυσίθοου Β με 36-82, ο οποίος αγωνιζόταν με παιδιά μικρότερης ηλικίας και στα οποία αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στις δύο ομάδες καθώς παρακολουθήσαμε ένα πολύ «μπασκετικό» παιχνίδι παρά την αποχή και το άγχος της πρεμιέρας. Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι το Παιδικό Β, το οποίο αποτελείται από παιδιά γεννημένα 2006-2008 ηττήθηκε από το αντίστοιχο του Πήγασου με 75-30. Το τρίτο ματς του ομίλιυ ανάμεσα στο Ναυσίθοο Α και τον Φαίακα βρήκε νικητή τον πρώτο με 101-35.

Συνέχεις το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου ξεκινάει και το τουρνουά Προμίνι, στο οποίο λαμβάνουν το βάπτισμα του πυρός οι αθλητές μας γεννημένοι το 2009.

 

Πήγασος Νότιας Κέρκυρας:

Μετά από έναν χρόνο "μυρίσαμε" ξανά τη μυρωδιά του παρκέ και θυμηθήκαμε για ποιο λόγο προπονούμαστε: Για να έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε αγώνες, να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας απέναντι σε αντιπάλους και να βελτιωθούμε μέσα από την ανταγωνισμό. Το Παιδικό μας τμήμα έκανε την αρχή αντιμετωπίζοντας το Σάββατο τον Κερκυραϊκό Β' στο κλειστό της Κέρκυρας. Νικήσαμε με 75-30 μια ομάδα με μικρότερους ηλικιακά αθλητές. Αγωνίστηκαν οι : Μίντζα Αντώνης, Κουλούρης Αρσένης, Γιαννιώτης Μιχάλης, Αγγελίδης Σωκράτης, Κυπριώτης Γρηγόρης, Κοντομάρης Χαράλαμπος, Λάτση Προμηθέας, Κουλούρης Γρηγόρης, Σαμοΐλης Ντίνος, Μίαρης Γιώργος, Μπασιάς Γιώργος. Συμμετείχαν στην αποστολή και οι τραυματίες Ασπιώτης Θεόφιλος, Γαστεράτος Οδυσσέας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των δυο ομάδων. Όχι τόσο για το μπάσκετ που παίξανε, αλλά για το ότι ήταν εκεί, μετά από μια διετία αποκλεισμών και απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας. Ελπίζουμε το πείσμα και η αγάπη τους για το άθλημα να βοηθήσουν να υπερκαλυφθεί αυτός ο τόσο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε σε μια πολύ κρίσιμη χρονικά περίοδο για την αθλητική τους ανάπτυξη.