67142173_2624782214222395_2939515096721784832_o-377x400-1.jpg

Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών εκλέχθηκε ο πρόεδρος του Αλκινόου Κέρκυρας, Ηρακλής Ροδίτης.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο με σημαντική προσφορά στον κερκυραϊκό αθλητισμό, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί τη "ψυχή" της άρσης βαρών στην Κέρκυρα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΑΒ:

Ο Τάσος Λάγκας είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών. Η παράταξη που στηρίχθηκε από τον Πύρρο Δήμα θριάμβευσε στις εκλογές κι έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα για την επόμενη ημέρα.

Ο Λάγκας έλαβε 22 ψήφους έναντι 14 του Γιάννη Γέροντα, ο οποίος μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Με τους ίδιους ακριβώς ψήφους ο Πύρρος Δήμας εκλέχθηκε για εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αντί του Κώστα Κορλού, ενώ αναπληρωματικό μέλος είναι ο Φώτης Καϋμενάκης που συγκέντρωσε 8 περισσότερους ψήφους από τον Βίκτωρα Μήτρου.

Στο νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν 11 μέλη από την παράταξη του Τάσου Λάγκα και τέσσερις από του Γιάννη Γέροντα.

 

Αναλυτικά τα νέα μέλη του ΔΣ
Πρόεδρος: Τάσος Λάγκας

Φώτης Καϋμενάκης 18
Θεανώ Ζαγκλιβέρη 18
Πύρρος Δήμας 17
Κωνσταντίνος Καζακλής 17
Αννα Στρούμπου 17
Φιλιππία Κοχλιαρίδου 16
Χαρίκλεια Κυριακίδου 16
Ηρακλής Ροδίτης 16
Σοφία Τασσοπούλου 16
Θανάσης Ζησιόπουλος 16
Γιάννης Γέροντας 14
Βαλέριος Λεωνίδης 16
Λεωνίδας Σαμπάνης 16
Σπύρου Χρήστος 16

 

Η ανάρτηση του κ. Ροδίτη στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

… μια υποψηφιότητα και … μια εκλογή…
Έφηβος ήμουν εκείνη την ημέρα που κτύπησα την πόρτα και μπήκα στην αίθουσα που έκανε προπόνηση το τμήμα Άρσης Βαρών, του ΑΤΛΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Έμελλε για μένα να είναι μια στιγμή ορόσημο, που με σημάδεψε για πάντα. Για να πω την αλήθεια… δεν γνώριζα τίποτα για το άθλημα … ούτε κάποιος με οδήγησε… απλά το θυμάμαι σαν τώρα… Ήμουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο Καλλιθέας , άκουσα την ανακοίνωση που έλεγε ότι ο Άτλας Καλλιθέας ζητάει αθλητές και έτσι πήγα…. Πήγα και έμεινα .
Σαράντα δύο χρόνια πέρασαν από τότε. Εκεί έκανα τους πρώτους μου φίλους …εκεί ανδρώθηκα παρέα με την σκληρή προπόνηση και τους ανθρώπους που με δίδαξαν την αγάπη για το άθλημα. Εκεί … και στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που πήγα μετά με μεταγραφή. Αργότερα αφού είχα τελειώσει και τις σπουδές μου στο Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ και ειδικότερα στο τμήμα ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ, λόγοι επαγγελματικοί με οδηγούν πίσω στην γενέθλια γη. Στην Κέρκυρα.
Εδώ πλέον …στον τόπο μου… βλέποντας ότι δεν υπήρχε σύλλογος ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ , εντάσσομαι στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και δημιουργώ το τμήμα. Έχοντας πλέον και το δίπλωμα προπονητή , με πιστοποίηση από την Γ.Γ.Α , σε αυτήν την άκρη της Ελλάδας κάνω γνωστό το άθλημα που αγαπώ και με στήριξε στα εύκολα και τα δύσκολα της ζωής μου.
Και φτάνουμε στο σήμερα. Παρά την δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας, ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ είναι στο ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ , τηρούμε όλες τις προδιαγραφές που μας ζητούν οι φορείς για την πιστοποίηση μας και επιπλέον είμαστε στα τριάντα επτά (37) σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.
Σαν Πρόεδρος πλέον στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ , έθεσα υποψηφιότητα για ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ , υποστηρίζοντας για ΠΡΟΕΔΡΟ τον κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑ, Πρόεδρο στον Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
ελπίζω να εκλεγώ … και ναι … αυτό έγινε…
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ… από καρδιάς τον κ. ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ και τους κ. ΚΑΫΜΕΝΑΚΗ ΦΩΤΙΟ, κ. ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, τον νέο ΠΡΟΕΔΡΟ της Ε.Ο.Α.Β. κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑ και τον Προπονητή της Εθνικής Ομάδας κ. ΤΡΙΦΥΛΛΗ ΧΡΗΣΤΟ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπο μου , δείχνοντας έμπρακτα ότι στην μεγάλη οικογένεια της Άρσης Βαρών έχουν θέση όλοι, μικροί – μεγάλοι … χωρίς αποκλεισμούς… μα και τους εκπροσώπους των συλλόγων που με στήριξαν στην εκλογική διαδικασία…
Από σήμερα που είμαι μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ θα αγωνιστώ με ακόμη μεγαλύτερη ορμή για να μεγαλώσω το λιθαράκι μου στο οικοδόμημα του αθλήματος που τόσο με έχει βοηθήσει στην ζωή μου .
Ευχαριστώ τέλος και όλους αυτούς που με εμπιστεύονται και με στηρίζουν εδώ στο νησί … την οικογένεια μου … τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, τους γονείς των αθλητών μου που είναι πάντα δίπλα μας μα και τους αθλητές μας που παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες και υποδομές και πάντα φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ