32918152_928455444001662_7636995960219893760_n.jpg

 Ο Νέος 2017 θα αγωνιστεί για τέταρτη χρονιά στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας. Η πορεία του ξεκίνησε το 2017 και έκτοτε κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2017-18 αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Β΄ΕΠΣΚ, τη σεζόν 2018-19 κατέκτησε την άνοδο από την Α΄στην Α1΄ΕΠΣΚ, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τη φετινή χρονιά στοχεύει στην όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα της Α1΄. Το δυναμικό της ομάδας απαρτίζεται από αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές πλαισιωμένους από κάποιους έμπειρους.

 

118433875_1566176816896185_4943502196826595960_n.jpg

 

Προσθήκες:

Γιάννης Καλούδης (από Αναγέννηση Περιβολίου)

Άγγελος Μπακοχρήστος (από Αχιλλέα Νυμφών)

Νίκος Παππάς (από ΑΟ Ζωοδόχος Ιωαννίνων)

Αιμίλιος Κοκοδήμας (από ΑΠΣ Μπενίτσες)

Βαλέριος Καρύδης (από Ολυμπιάδα Καρουσάδων)

Σταύρος Κέντρος (από Αστέρα Λιαπάδων)

Μάριος Μπακίου (από ΑΟ Συναράδων)

Μιχάλης Βενέτης

Ντίνος Αθανασιάδης (από Βολίδα)

Νίκος Λευθεριώτης (Πρώτη Εγγραφή)

Δημήτρης Σίμος (από Δόξα Καινουργίου)

Άγγελος Σκολαρίκης (από Βολίδα)

 

Αποχωρήσεις:

Νίκος Κονισπολιάτης

Πέρης Σκεύης

Νίκος Μεντής

Γεράσιμος Μελίδης

Μάριος Σουρβίνος 

Σπύρος Μέριανος

Άρμπης Κουμανάκος

119210482_998356460626842_5721614720571881308_n.jpg

 

Το δυναμικό:

Δημήτρης Σίμος

Μάριος Μπέκιος

Νίκος Λευθεριώτης

Σταύρος Κέντρος

Γιώργος Λάμπουρας

Σπύρος Κασίμης

Ανδρέας Μπόρτς

Δημήτρης Τσακαλίδης

Αλέξανδρος Μελίδης

Άγγελος Σκολαρίκης

Αλέξης Βιτουλαδίτης

Αιμίλιος Κοκοδήμας

Μάριος Μπακίου

Ντίνος Αθανασιάδης

Μιχάλης Βενέτης

Σπύρος Μιχαλάς

Βαλέριος Καρύδης

Νίκος Παπάς

Μάριος Λουλές

Άγγελος Μπακοχρήστος

Άκης Κουλούρης

Γιώργος Βλάχος

Δημήτρης Μπούας

Άκης Παππάς

Γιάννης Καλούδης

Αντώνης Γκερέκος

 

 Προπονητής: Μιχάλης Κονισπολιάτης

Γυμναστής: Μάριος Λουλές

 Προπονητής τερματοφυλάκων: Θωμάς Τριαντάφυλλος

 

118786293_1574399572740576_411730562653543762_n.jpg

 

 

Δημήτρης Μπούας:

 

Ποίοι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

Οι στόχοι για τη νέα σεζον είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία

 

Θεωρείς ότι οι στόχοι της ομάδας είναι εφικτοί;

Ναι, πιστεύω πως με σωστή δουλειά οι στόχοι μας θα πραγματοποιηθούν.

 

Η κατηγορία σας φέτος θα είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την ομάδα σας;

Είναι κάτι καινούριο και για εμάς, γενικότερα η κατάσταση με τις συνθήκες που επικρατούν είναι δύσκολη, η πορεία θα δείξει κατα πόσο είναι ευνοϊκή αυτή η εξέλιξη για την ομάδα μας.

 

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό; 

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Το δυναμικό της ομάδας απαρτίζεται από αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλαισιώνονται από κάποιους πιο έμπειρους.

 

Δημήτρη, είσαι για τέταρτη χρονιά -από τη δημιουργία-  στην ομάδα πως αισθάνεσαι για αυτό;

Αισθάνομαι πολύ καλά που είμαι τόσα χρόνια στην ομάδα, ευελπιστώ να μείνω για πολλά χρόνια ακόμη.

 

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εσένα να είσαι αρχηγός της ομάδας;

Σίγουρα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα το γεγονός ότι είμαι αρχηγός της ομάδας. Θα ήθελα να παραμείνω για πολλά χρόνια.

Τέλος, εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο.

 

 

 Άκης Παππάς:

 

Ποίοι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν πιο εύκολη παραμονή στην κατηγορία, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και επιθυμούμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

 

Θεωρείς ότι οι στόχοι της ομάδας είναι εφικτοί;

Οι στόχοι της ομάδας πιστεύω πως είναι εφικτοί, η ομάδα έχει αποδείξει και τα προηγούμενα χρόνια ότι πετυχαίνει πάντα τους στόχους που θέτει.

 

Η κατηγορία σας φέτος θα είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την ομάδα σας;

Κάθε εμπόδιο για καλό, είναι μια καινούργια δοκιμασία, είναι κάτι καινούργιο για όλες τις ομάδες. Πιστεύω να εξελιχθεί καλά για εμάς.

 

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό; 

Το κλίμα πολύ καλό, η ομάδα στηρίζεται σε νέα ηλικιακά άτομα. Στην ομάδα αυτή όλοι οι παίκτες είμαστε πρώτα μια καλή παρέα και μετά ομάδα. Αυτό είναι κάτι που βοηθάει και στο αγωνιστικό σκέλος και πιστεύω να μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

 

Εσύ όπως και ο Δημήτρης (σ.σ. Μπούας) παραμένετε στην ομάδα ανελλιπώς από τη δημιουργία της πώς αισθάνεσαι για αυτό:

Σίγουρα το να μένεις τόσα χρόνια τόσα χρόνια σε μια ομάδα είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Ελπίζω να παραμείνω και τα επόμενα χρόνια. 

 

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εσένα που είσαι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας και μάλιστα σε σχετικά νεαρή ηλικία;

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, εγώ και οι υπόλοιποι αρχηγοί θα προσπαθήσουμε να περάσουμε το κλίμα της ομάδας και στα παιδιά που ήρθαν τώρα στην ομάδα.

 

Πιστεύω πως και ηλικιακά και ποιοτικά είσαι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να κάνει το "βήμα παραπάνω" υπάρχει κάτι που σε κρατάει στο Νέο;

Είναι μια καθαρά δική μου επιλογή, σε πολλές περιπτώσεις για να κάνεις το βήμα παραπάνω χρειάζεται να έχεις τύχη και καλούς οιωνούς. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής εγώ ξεκίνησα το ποδόσφαιρο παίζοντας μπάλα στη γειτονία -Κουλίνες- με την παρέα μου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Νέο, προτιμάω λοιπόν να είμαι σε μια ομάδα που οι συμπαίκτες μου θα είναι και φίλοι μου, παρά να αγωνιστώ σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.

 

119201768_3138859469673768_9185846039497241555_n.jpg

Αλέξης Βιτουλαδίτης:

 

Ποίοι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

Σίγουρα να πάμε καλύτερα από την περσινή σεζον, αν και η αγωνιστική περίοδος δεν ολοκληρώθηκε. Είναι μια καινούργια προσπάθεια που κάνουμε φέτος, με αρκετά νέα παιδιά στο δυναμικό μας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι το καλύτερο δυνατό.

 

Θεωρείς ότι οι στόχοι της ομάδας είναι εφικτοί;

Σε πρώτη φάση ναι, έχουμε ξεκινήσει με στόχο να έχουμε μια πολύ καλή πορεία, όπως είπα και προηγουμένως έχουν έρθει πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, στην ουσία είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή. Βέβαια έχουν μείνει και κάποιοι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ, μένει να δούμε πως θα ξεκινήσει και πως θα εξελιχθεί η σεζον. Τη φετινή χρονιά το πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό, θα είναι χωρισμένο σε δύο ομίλους. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί.

 

 

Η κατηγορία σας φέτος θα είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την ομάδα σας;

Πιστεύω πως η εξέλιξη αυτή είναι θετική για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για εμάς. Λόγω της κατάστασης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα, οι ομάδες καλούνται να αγωνιστούν χωρίς να ξέρουν αν θα χρειαστεί να σταματήσουν μέσα στη σεζόν , σίγουρα είναι πιο εφικτό για τις ομάδες, καθώς μειώνει τα έξοδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι κάποιες ομάδες στηρίζονταν οικονομικά στους φιλάθλους, οι οποίοι φέτος δεν θα υπάρχουν.

 

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό; 

Ναι, τις δύο πρώτες εβδομάδες όλα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά. Αρχικά σχεδιάζαμε ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη, δυστυχώς μαθαίνουμε ότι θα πάει τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά, οπότε και εμείς προβληματιζόμαστε γιατί βγαίνουμε λίγο εκτός προγραμματισμού, βέβαια περιμένουμε ακόμη κάποια παιδιά να έρθουν. Τα πράγματα είναι έως τώρα αρκετά καλά και μπορούν να εξελιχθούν ακόμη καλύτερα.

 

 

Εσύ, όντας ένας ποδοσφαιριστής με εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες πως βλέπεις το τοπικό ποδόσφαιρο του νησιού;

Θεωρώ ότι το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πάρα πολύ. Παλαιότερα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, υπήρχε πιο πολύ αγάπη για το άθλημα. Τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει πέσει πάρα πολύ και ποιοτικά και από άποψη παικτών. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Βλέπεται και εσείς ότι έρχονται πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές εκτός νησιού για να αγωνιστούν στο τοπικό, αυτό δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα θέλουμε να πιστεύουμε ότι το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και πάλι θα "ανθίσει" μέσω των ακαδημιών, από τις οποίες μπορούν να βγούν καινούργιοι παίκτες. Ευελπιστούμε να γίνει κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια. Πάντως αυτή τη στιγμή είναι αρκετά πεσμένο το επίπεδο.

 

 

Μιχάλης Κονισπολιάτης (προπονητής):

 

Ποίοι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

Οι στόχοι της ομάδας έχουν να κάνουν με το πλάνο που έχει δημιουργηθεί από πέρσι στην ομάδα. Υπάρχει ένας καλός κορμός, παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο θέλουμε αυτό να το κάνουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τη φετινή σεζόν, να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και αν μπορούμε πιο ψηλά από ότι πέρσι και κάθε μέρα να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. 

 

Θεωρείς ότι οι στόχοι της ομάδας είναι εφικτοί;

Η ομάδα έχει ένα κορμό 7-8 βασικών παικτών από το περσινό δυναμικό. συν τα παιδιά που εντάχθηκαν φέτος στην ομάδα, τα περισσότερα από τα οποία είναι σε νεαρή ηλικία, ίσως να υστερήσουμε σε εμπειρία. Πάντως πιστεύω πως οι στόχοι της ομάδας είναι εφικτοί.

 

Η κατηγορία σας φέτος θα είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την ομάδα σας;

Δε μας επηρεάζει αυτό με όλες τις ομάδες θα παίξουμε διότι μετά υπάρχουν και τα μπαράζ. Θετικό πιστεύω είναι το γεγονός ότι θα μικρύνει η διάρκεια του πρωταθλήματος, οπότε καλό είναι ότι έχει μοιραστεί σε δύο ομίλους και δε θα έχει πολλά "ταξίδια" αυτό θα βοηθήσει και τις ομάδες να είναι πιο έτοιμες στα μπαράζ.

 

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό; 

Το κλίμα στην ομάδα και τα 3 χρόνια που είμαι εγώ προπονητής είναι άριστο. Είμαστε μια παρέα από εμένα που είμαι προπονητής μέχρι και τον τελευταίο μέσα στην ομάδα, αυτό μας κάνει και αισιοδοξούμε και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε αγώνα.

 

Αυτό βοηθάει πιστεύεις και στο αγωνιστικό σκέλος;

Αυτό πιστεύω είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια

 

Πως αισθάνεσαι που είσαι για τρίτη -από τα τέσσερα χρόνια- σεζον προπονητής του Νέου;

Είναι τιμητικό για να είμαι εδώ τόσα χρόνια σημαίνει ότι η ομάδα με πιστεύει και εγώ από την πλευρά που ότι πιστεύω στην ομάδα. Έχω δεθεί με αυτή την ομάδα, έχουμε γίνει ένα, από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτό που θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε.

 

 

 

Λευτέρης Σγούρος (τεχνικός διευθυντής)

 

Ποίοι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά, ενισχυθήκαμε νέα παιδιά, με όρεξη για ποδόσφαιρο, προσπαθούμε να χτίσουμε μια καλή ομάδα, στόχος είναι να υπάρχει συνέπεια στις προπονήσεις και ότι προκύψει από εκεί και πέρα είναι καλό για την ομάδα στο σύνολο.

 

Θεωρείς ότι οι στόχοι της ομάδας είναι εφικτοί;

Οι στόχοι της ομάδας είναι εφικτοί, δουλεύουμε σκληρά έτσι ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι θα εκπληρωθεί και ο στόχος μας. Δεν θέλουμε να χαλάσει επίσης σε καμία περίπτωση το κλίμα της ομάδας. Περιμένουμε ακόμη μερικά παιδιά να πλαισιώσουν την ομάδα και να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων.

 

Η κατηγορία σας φέτος θα είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την ομάδα σας;

Πιστεύω είναι ευνοϊκό, αλλά μειώνει τον ανταγωνισμό. Οι δυνάμεις βέβαια ισοσταθμίστηκαν, καθώς θεωρώ ότι οι δύο όμιλοι είναι ισάξιοι. Πολλές ομάδες είναι δυνατές και στους δύο ομίλους και μπορούν να αντεπεξέλθουν στη νέα αυτή πρόκληση.

 

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό; 

Το κλίμα είναι πολύ καλό, παρά το ότι ήρθαν νέα παιδιά οι αρχηγοί και ο προπονητής τους βάζουν στο ήδη θετικό κλίμα. Πιστεύω ότι το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να βελτιωθούν ατομικά αλλά και κατ επέκταση σαν σύνολο. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.

 

Πως βλέπεις το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας;

Από το περσινό ρόστερ φύγανε κάποιοι παίκτες, όμως ήρθαν κάποιοι καινούργιοι, δουλέψαμε στις μεταγραφικές κινήσεις, πήραμε νέα παιδιά με όρεξη και ταλέντο. Στοχεύσαμε στην απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών που μπορούν να βελτιώσουν αγωνιστικά την ομάδα αλλά και σαν χαρακτήρας να μπορούν να αφομοιώσουν το κλίμα της ομάδας. Πιστεύω να τα πάμε καλύτερα από την πέρσι.

 

Επιμέλεια: Αντώνης Αραβανής