περροσ-2.jpg

 Εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο της καθαρής Δευτέρας (5-6 και 7 Μάρτη)  η Επιτροπή ανάπτυξης της ΟΧΕ , διοργανώνει αναπτυξιακό πρωτάθλημα για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15-16 ετών, δηλαδή στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων. Οι ομάδες συγκροτούνται ανά αναπτυξιακή περιφέρεια και θα συναντηθούν οι μεν Κορασίδες στην Λαμία οι δε Παίδες στην  Πορταριά. Ο Υπεύθυνος ομοσπονδιακός σύμβουλος ανάπτυξης για την ΒΔ Ελλάδα κος Πέρρος Νίκος επέλεξε 17 αγόρια και 11 Κορίτσια από τα σωματεία της περιοχής, ενώ κατά διαστήματα και «… όσο μας επιτρέπεται να βρίσκουμε στέγη, δηλαδή γήπεδο …» -τονίζει ο κος Πέρρος-  οι αθλητές και αθλήτριες προπονούνται κάτω από ένα ενιαίο πρόγραμμα που θα διαρκέσει τουλάχιστον 4 χρόνια   έτσι ώστε να αναδειχθούν τα ταλέντα που στο μέλλον εκτός των άλλων θα στελεχώσουν και τα εθνικά μας συγκροτήματα. «Η ΒΔ Ελλάδα , με την παρουσία της Κέρκυρας είναι πολύ δύσκολη όσον αφορά την επικοινωνία των ταλαντούχων παιδιών μέσα από κοινές προπονήσεις κύρια. Έτσι συμμετέχουμε και σε αυτό το Καμπ χωρίς να έχουν αγωνιστεί μαζί τα παιδιά της Κέρκυρας με αυτά των Ιωαννίνων και της Άρτας.  Όμως υπάρχει θέληση και αγάπη για το άθλημα κύρια από τα παιδιά που θα δώσουν πιστεύω το καλύτερο τους εαυτό και να φανεί το ταλέντο τους. Φυσικά δεν αρκεί το ταλέντο. Πρέπει να θέλει και να δουλεύει, να προπονείται ο αθλητής και η αθλήτρια και επιπλέον πρέπει να έχει την στηριξη ου οικογενειακού περιβάλλοντος.  Τελευταία προϋπόθεση είναι ο προπονητής και ο σύλλογος πού πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη στα νέα ταλέντα..» τονίζει ο κος Πέρρος .

Από την Κέρκυρα συμμετέχουν στην κατηγορία των παίδων  πέντε αθλητές του Φαίακα (Προβατάς Χριστόδουλος, Δελλής  Νίκος, Καστρινός Αντώνης, Γαγάκας φωτης και Κυπριώτης Χάρης) και τρεις  από Κερκυραϊκό (Κούρκουλος Κώστας και οι αδελφοί Γκιόκα, ο Γιώργος και ο Παύλος). Και από Κορασίδες πέντε από Φαίακα (Βλάχου Μαρία, Τρούσα Αλεξάνδρα, Βαρζακάκου Νικολαϊς, Τσαλαβούτα Ειρήνη και Καρβούνη Χριστίνα) και δυο από Κερκυραϊκό (Κούφαλη Άννα και Ξενίδου Αγγέλικα)

Συμμετέχουν οι ομάδες κλιμακίων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Πελοποννήσου και Κρήτης .