ALKINOOS_2022.jpg

Μία ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (14/9).

Ένα από τα σωματεία της πόλης που "έγραψε" τη δική του ιστορία στα κερκυραϊκά γήπεδα ήταν ο Αλκίνοος. Ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1984 στην πόλη της Κέρκυρας από έναν σπουδαίο άνθρωπο του ποδοσφαίρου, τον κ. Αριστείδη Άνθη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που προσέφερε τις υπηρεσίες του ως προπονητής σε πολλές ομάδες του νησιού, ενώ στον Αλκίνοο έδινε "σώμα και ψυχή" από το 1984 όταν και με πρωτεγράτη τον ίδιο ιδρύθηκε έως και το 2010 όταν ο Αλκίνοος αποσύρθηκε από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας. Ο κ. Άνθης ήταν γυμναστής στο βασικό του επάγγελμα, ενώ συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής του 3ου γενικού λυκείου Κέρκυρας.

Ο Αλκίνοος υπήρξε ένα σωματείο, το οποίο ανέδειξε πληθώρα σημαντικών ποδοσφαιριστών, κατέκτησε τίτλους και ανόδους, γνώρισε και υποβιβασμούς, ομως θα μείνει μία για πάντα στην ιστορία του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, για τις άριστες σχέσεις που διατηρούν μεταξύ τους όλοι οι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ομάδα, μέχρι και σήμερα.

Πλέον, ο Αλκίνοος μετράει 12 χρόνια μακριά από τα γήπεδα (με εξαίρεση τη σεζόν 2014-15 όταν ο αείμνηστος Βασίλης Πουλής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, αποφάσισε να ξανακατεβάσει την ομάδα, όμως δεν ήταν το ίδιο, έλειπε το κάτι ξεχωριστό που είχε η ομάδα αυτή για 26 χρόνια). Οι ποδοσφαιριστές του όμως δεν ξεχνούν το πέρασμά τους από τον Αλκίνοο και κυρίως δεν ξεχνούν τον αγαπημένο τους "δάσκαλο" όπως τον φώναζαν, τον κ. Αριστείδη Άνθη.

Την περασμένη Τετάρτη (14/9), λοιπόν, βρέθηκαν πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Αλκίνοο, σε διαφορετικές μάλιστα μεταξύ τους εποχές, σε ταβέρνα στις Αλυκές Ποταμού, θυμήθηκαν τα παλιά, παρουσίασαν την τροπαιοθήκη του συλλόγου, πέρασαν ωραία, έκοψαν δύο τούρτες με συμβολισμούς στην ομάδα και το κυριότερο ήταν ότι σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τίμησαν τον κ. Αριστείδη Άνθη, παραδίνοντας του μία φανέλα της ομάδας με το όνομα του και τον αριθμό 84 (ελέω έτους ιδρύσεως της ομάδας). Από την εκδήλωση βέβαια δεν έλειπε και η αγαπημένη του σύζυγος κα. Λένα Κορωνάκη.

Στην εκδήλωση -όπως προαναφέραμε- βρέθηκαν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πέρασαν από την ομάδα σε όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας της (1984-2010) και συγκεκριμένα οι: Σπύρος Κολοβός, Άρης Μεσημέρης (ο οποίος ζει πλέον μόνιμα στη Γερμανία), Βαγγέλης Βρανίκας, Φώτης Βαρσάκης, Βασίλης Ρίγγας, Θωμάς Πιέρρος, Ανδρέας Αγιούς, Βασίλης Κριωνάς, Βασίλης Αργυρός, Μάκης Γραμμένος, Κώστας Κότσης, Κώστας Κάντζης, Νίκος Κουρής, Γεράσιμος Κουλούρης, Κώστας Σκλήρης, Σπύρος Σκλήρης, Άρης Σαρακηνός (ο οποίος ζει μόνιμα στην Αθήνα), Κώστας Αυλωνίτης, Νίκος Βαγγαλάτης, Βασίλης Στασινός, Διονύσης Τσαφούρος, Πέτρος Κωνστάντης, Μιχάλης Παππάς, Θεόδωρος Μήτσης, Αλέξανδρος Αθανασίου, Γιώργος Τσιώλης και Κώστας Κοντοστάνος.

 

Η ανάρτηση του εκ των διοργανωτών Σπύρου Κολοβού:

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση που κυριάρχησαν οι αναμνήσεις, η συγκίνηση, η αγάπη και ο σεβασμός προς έναν ανιδιοτελή άνθρωπο, πραγματικό εραστή του ποδοσφαίρου, έναν πραγματικό ΔΑΣΚΑΛΟ, ο οποίος τίμησε στο έπακρο το επάγγελμά του, διδάσκοντας ΗΘΟΣ και ΠΑΙΔΕΙΑ στους αθλητές που πέρασαν από την ομάδα του και έγιναν παιδιά του.

Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΝΘΗ και το δημιούργημά του ήταν ο θρυλικός πλέον Α.Σ. ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Μια ομάδα με μόλις 26 χρόνια ζωής (1984-2010) που όμως κατάφερε να κερδίσει τίτλους, να γίνει αντικείμενο θαυμασμού για την οργάνωσή της και τον τρόπο που αγωνιζόταν.

Αυτή η ομάδα, μετά από τριάντα οκτώ χρόνια, δείχνει πως η καρδιά της χτυπάει ακόμα δυνατά και ξεχειλίζει από αγάπη και υπερηφάνεια που είχε την καθοδήγηση αυτού του ανθρώπου.

Η βραδιά τα είχε όλα:
Έκθεση της τροπαιοθήκης της ομάδας (μόνον οι ΠΟΛΥ μεγάλες ομάδες μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο), τιμητικές απονομές, κοπή τούρτας (δύο τον αριθμό) με συμβολισμούς, μπόλικο φαγητό, ποτό και πολύ συγκίνηση!
Δάσκαλε Αριστείδη, πατέρα, αδερφέ και φίλε μας,
σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για ό,τι μας δίδαξες και μας χάρισες. Μπορεί τότε που ήμασταν παιδιά, να μας ενδιέφερε μόνο να παίξουμε το αγαπημένο μας άθλημα, όμως τώρα που μεγαλώσαμε νιώθουμε να μας ακολουθούν τα λόγια που μας έλεγες και ξανάλεγες. Ένα χαμόγελο σφηνώνει στο πρόσωπό μας και όλοι μας σκεφτόμαστε:
"Πόσο δίκιο είχες Δάσκαλε!"
Να σε έχει ο Θεός πάντα καλά!
Τα παιδιά σου,
Α.Σ. ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υ.Γ.: Φυσικά δεν γίνεται να μην εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας στην αφανή ηρωίδα, το στήριγμα και τον πραγματικό βράχο που στέκεται δίπλα σου, την κ. ΛΕΝΑ ΚΟΡΩΝΑΚΗ!

 

306729496_10224790079593038_3243551928457582389_n.jpg

 

ΑΝΘΗΣ_ΑΡΗΣ.jpg

 

anthis_ekdilosi-1.jpg