225096059_4317885658233040_2719425046768597599_n.jpg

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος αθλητής από τα Ιωάννινα κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, ήταν και το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους 32ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ντούσκος τερμάτισε πρώτος στο μονό σκίφ 2000μ. με χρόνο 6' 40" 45, επίδοση μάλιστα που αποτελεί και Ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο νεαρός Ολυμπιονίκης, ο οποίος παράλληλα είναι και φοίτητης ιατρικής, από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από το Κασσιώπη Κέρκυρας.

Μάλιστα μετά την κατάκτηση του μεταλλίου δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου».

 

Η ανακοίνωση του ΝΑΟΚ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΟΚ συγχαίρει θερμά τον αθλητή Στέφανο Ντούσκο, τον προπονητή του, την οικογένεια του, το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία καθώς και όλο το προσωπικό που συνεργάστηκε μαζί του για τη μεγαλειώδη Ολυμπιακή νίκη που συνιστά και το πρώτο χρυσό μετάλλιο του αθλήματος σε Ολυμπιακούς αγώνες .

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το χρυσό μετάλλιο αποτελεί το τεκμήριο της συστηματική εργασίας που υλοποιείται στην Ελληνική Κωπηλασία και παράλληλα την ελπίδα για αντίστοιχη συνέχεια στο μέλλον.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας: 

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Ελλάδα. Ο 24χρονος Γιαννιώτης αλλά  και συντοπίτης μας στην καταγωγή,  σκιφίστας, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Στέφανος Ντούσκος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και τον εθνικό ύμνο να ακούγεται μέσα στο Τόκιο.
Υπερήφανα τα Γιάννενα τόπος καταγωγής του πατέρα του , υπερήφανη η Κασσιόπη τόπος καταγωγής της μητέρας του, των παππούδων αλλά και των πρώτων χρόνων της ζωής του. Υπερήφανος ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, όπου μετά τη Μαρία Γεωργάτου, υποκλίνεται, συγχαίρει και ευχαριστεί  το χρυσό ολυμπιονίκη  με τους 23 τίτλους σε πανελλήνια πρωταθλήματα, με μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Σ ευχαριστούμε Στέφανε.
Οι  θυσίες, η σκληρή προπόνηση και η προσήλωση σου στο στόχο, σ έφεραν στην κορυφή. Συμπαραστάτες, οι δικοί σου άνθρωποι, οι γονείς σου.  Υποκλινόμαστε στο κλαδί της αγριελιάς, στον  κότινο της τιμής, της αξιοσύνης, της ένδοξης επινίκιας διάκρισης που μας χάρισες και μας έκανες υπερήφανους.
Δεσμευόμαστε το όνομα σου να κοσμήσει ένα αθλητικό έργο στο Δήμο μας και ελπίζουμε να μη γίνει γεφύρι της Βόρειας Κέρκυρας όπως το κλειστό γυμναστήριο Βόρειας Κέρκυρας « ΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ-ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ».

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόρειας Κέρκυρας:

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας συγχαίρει τον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μονό σκιφ των ανδρών στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Ένα μετάλλιο που ήρθε ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα  και με την επίτευξη νέου Ολυμπιακού ρεκόρ. Το μετάλλιο αυτό είναι το πρώτο της χώρας μας στο Τόκυο και το πρώτο χρυσό για την ελληνική κωπηλασία σε όλη την ιστορία των  Ολυμπιακών αγώνων.
Η διάκριση του Στέφανου Ντούσκου αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας του αθλητή. Συγχαρητήρια στον προπονητή και στην οικογένειά του στα Ιωάννινα και την Κασσιόπη.