ΡΩΜΑΙΟΥ_5_ερω.jpg

Δηλώσεις αναφορικά με την επιστροφή της από την Αμερική αλλά και την μεταγραφή της στο τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού παραχώρησε στην ιστοσελίδας μας, η Κωνσταντίνα Ρωμαίου.

 Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου είναι γεννημένη στις 30 Μαΐου του 1997 στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στο χωριό των Πάγων. Είναι αθλήτρια του στίβου και συγκεκριμένα στο άλμα εις τριπλούν και στο άλμα εις μήκος. Το 2015 πήρε υποτροφία από το Kansas State University, από το οποίο αποφοίτησε τον περασμένο Μαϊό, παίρνοντας πτυχίο στο Hospitality Managment. Πλέον, επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στο τμήμα στίβου του Παναθηναίκού ΑΟ. Σημαντικότερη έως τώρα διάκριση της αθλητικής της σταδιοδρομίας είναι η 2η θέση που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Μπιντιγκόζ της Πολωνίας το 2016, με άλμα στα 13.55μ.

 

Πως αισθάνεσαι που πλεον θα είσαι αθλήτρια ενός τοσο ιστορικού σωματείου και μεγάλου brand-name για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού;

Νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Όπως είπα και στον ΠΑΟ τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Είναι ωραίο να είσαι μέλος μιας τέτοιας τεράστιας ομάδας.

 

Πως είναι η προσαρμογή σου στα ελληνικά δεδομένα μετά την επιστροφή σου από τις ΗΠΑ;

Η μετάβαση δεν ήταν και τόσο εύκολη γιατί δούλευα σεζόν και μόλις τελείωσα. Ήταν δύσκολο να συνδυάσω δουλειά με προπόνηση αλλά τώρα αφοσιώνομαι πλήρως και βάζω όλη μου την ενέργεια  μόνο στην προπόνηση.

 

Πως αισθάνεσαι που εντάσσεται σε έναν άλλο σύλλογο μετά από πάρα πολλά χρόνια παρουσίας στον Κερκυραϊκό ΓΣ;

Πιστεύω ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνω μια νέα αρχή. Ο Κερκυραϊκός ήταν δίπλα μου από τα πρώτα βήματα μου και τον ευχαριστώ για αυτό. Όμως κάθε τέλος είναι μια καινούργια αρχή και πλέον ένιωθα έτοιμη να κάνω μία νέα αρχή. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκεί για να με βοηθήσει με αυτό.

 

ΚΩΝ_ΡΩΜΑΙΟΥ.jpg

 

Ποια η πρώτη σου εντύπωση από τον Παναθηναϊκό ΑΟ;

Είναι πολλοί φιλικοί απέναντι μου και με έκαναν να νιώσω αμέσως ευπρόσδεκτη. Δημιουργούν μια δυνατή ομάδα στον στίβο και νιώθω πολύ τυχερή που είμαι μέλος της.

 

Ποιοι οι άμεσοι στόχοι σου όσον αφορά το στίβο;

Θέλω να μπω ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς γιατί η προηγούμενη χρόνια ήταν κάπως αμφιλεγόμενη. Ελπίζω να είμαι έτοιμη να δείξω τι μπορώ να κάνω στον κλειστό στίβο.

 

Κάτι για το τέλος;

Nαι, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Παύλο Σκορδίλη που είναι δίπλα μου στο νέο μου αυτό ξεκίνημα όχι μόνο σαν προπονητής αλλά και σαν σύμβουλος. Με βοηθάει σε ό,τι χρειαστώ και τον εκτιμώ πολύ για αυτό.

 

Επιμέλεια: Αντώνης Αραβανής