image1.jpeg

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Βαγγέλης Βρακάς.

Τον θυμόμαστε ως ποδοσφαιριστή στα κερκυραϊκά -και όχι μόνο- γήπεδα, πλέον όμως έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο όμως δεν μπορούσε να τον κρατήσει μακριά από το άθλημα. Από τον περασμένο Οκτώβριο είναι προπονητής στην Κ12 της Royal Racing Club De Waterloo. Το ξεκίνημα του κάτι παραπάνω από θετικό, όπως και η αποδοχή του από τους γονείς των νεαρών αθλητών. Η ιστοσελίδα μας Kerkyrasportnews.gr, ήρθε σε επαφή με το Βαγγέλη Βρακά, ο οποίος μας παραχώρησε μία απολαυστική συνέντευξη.

 

Πως πήρες την απόφαση να μεταβείς στο Βέλγιο;

Η απόφαση μου ήταν καθαρά για επαγγελματικούς λόγους εδώ βρήκα μια αξιόλογη δουλειά με πολύ καλά χρήματα όποτε δεν το σκέφτηκα και πολύ να γυρίσω εκεί που γεννήθηκα. Παράλληλα είμαι και προπονητής και κάνω αυτό που αγαπώ όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ποια η πρώτη σου εντύπωση από την ομάδα που προπονείς;

Είμαι στην ευχάριστη θέση ότι έχω ένα πολύ καλό σύνολο η ομάδα μου έχει αξιόλογους ποδοσφαιριστές και σίγουρα κάνει το έργο το δικό μου ακόμη πιο εύκολο. (Είμαι τυχερός)

 

Πως είναι η συνεργασία σου με τους ποδοσφαιριστές και με τους γονείς τους;

Ειλικρινά ότι και να σας πω είναι λίγο δεν θα μπορούσα να είμαι καλύτερα οι γονείς με αφήνουν να κάνω την δουλειά μου και έτσι έχω το κεφάλι μου ήσυχο… μετά από κάθε αγώνα δέχομαι πολλά μηνύματα αγάπης από τους γονείς που βλέπουν την ευτυχία στα μάτια τον παιδιών τους αυτό σίγουρα με κάνει υπερήφανος και ευτυχισμένος. Με τα παιδιά η σχέση μου είναι απλά καταπληκτική! 

 

Θεωρείς ότι η ομάδα που προπονείς  βρίσκεται σε καλό επίπεδο αγωνιστικά;

Θεωρώ σε λιγότερο από 5 εβδομάδες που είμαι εδώ είμαστε σε καλό επίπεδο όμως γι’ αυτό που θέλω και που μπορούμε να π παρουσιάσουμε έχουμε ακόμη πολύ δουλειά μπροστά μας και πρώτος εγώ είναι η πρώτη μου εμπειρία ως προπονητής αλλά μπορώ να πω ότι δεν τα πάω και άσχημα έως τώρα.

 

image0.jpeg

 

Ποια η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Η πορεία μας δείχνει καθαρά ότι κάνουμε πρωταθλητισμό πριν έρθω στην ομάδα είχαν μια νίκη μια ισοπαλία και 3 ήττες. Από την ημέρα που ήρθα έχουμε 4 νίκες 1 ισοπαλία καμία ήττα. Τα σκορ μάλιστα είναι τα εξής 1-13, 9-0, 5-3, 2-2, 1-4.

 

Πως είναι να ξεκινάς την προπονητική σου καριέρα όντας προπονητής σε παιδιά νεαρής ηλικίας?

Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο να ξεκινάς σε αυτές ηλικίες και σιγά σιγά να ανεβαίνεις κατά την άποψη μου βέβαια.

 

Μέχρι πρότινος σε θυμόμαστε ως ποδοσφαιριστή στα κερκυραϊκα γήπεδα, πλέον είσαι προπονητής σε μια χώρα όπως το Βέλγιο, η μετάβαση αυτή είναι εύκολη;

Για μένα ήταν αφού τα πρώτα ποδοσφαιρικά μου βήματα τα έκανα εδώ όποτε ξανά βρήκα την νοοτροπία που είχα όταν ήμουν παιδάκι.

 

Βέβαια, εσένα ή ποδοσφαιρική σου πορεία ξεκίνησε από το Βέλγιο. Θεωρείς ότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο από τότε που αγωνιζωσουν εσύ εκεί;

Ναι έχει αλλάξει όταν έπαιζα εγώ τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά παιζόταν πολύ στην δύναμη χωρίς ιδιαίτερη ταχτική και ούτε τεχνική.

 

ςφςεφ.jpeg

 

Ποιες διάφορες εντοπίζεις μεταξύ βελγικού και ελληνικού ποδόσφαιρου;

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ξεκάθαρα η παιδεία αυτό που χρόνια προσπαθούμε στην Ελλάδα να την αποκτήσουμε αλλά δεν μπορούμε. Εκεί είναι όλη διαφορά όλα τα άλλα πάνω - κάτω τα ίδια.

 

Ποιοι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να κάνω τα παιδιά της ομάδας μου να χαίρονται αυτό που κάνουν και να το κάνουν με πολύ αγάπη. Σίγουρα θα είμαι ήδη ευχαριστημένος αν τα καταφέρω σε μεγάλη διάρκεια αυτό… μετά αν έρθει κάτι καλύτερο καλοδεχούμενο.

 

Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα παιδί που ξεκινάει στην Ελλάδα τώρα την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο;

Να το κάνει με πολύ θέληση, αγάπη και να ακούει τον προπονητή του….

εγώ πχ δεν άκουσα στα 17 μου τον προπονητή μου που με ρώτησε αν θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του είπα ναι και μου είπε να γίνω αριστερό μπακ εκεί θα κάνω καριέρα δεν τον άκουσα ένιωσα μια αδικία κι όμως αν τον άκουγα ίσως να είχα κάνει ακόμη μεγαλύτερη καριέρα αργά το κατάλαβα (μάθημα)

 

Κάτι για το τέλος;
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία από το παγωμένο Βέλγιο.

 

Eπιμέλεια: Αραβανής Αντώνης