30171684_10215928928886994_8385525793506310211_o.jpg

Συνέντευξη, αναφορικά με τα νέα του καθήκοντα ως προπονητής του Θιναλιακού, παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, ο Σπύρος Δένδιας.

Πώς αισθάνεσαι που αναλαμβάνεις την τεχνική ηγεσία του Θιναλίακού;
Kαταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για εμένα και την ομάδα μου. Όταν το 2018 αποφάσισα για προσωπικούς λόγους να αφήσω τον Θιναλιακό και να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό ήξερα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω είτε σαν παίχτης είτε σαν προπονητής δεν περίμενα όμως ότι θα γινόταν τώρα. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και δέχτηκα την πρόταση να αναλάβω την ομάδα ως πρώτος προπονητής χάρηκα τόσο πολύ που δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να αρνηθώ την πρόταση. Ήξερα από την πρώτη στιγμή τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω καθώς μιλάμε για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο νησί τα τελευταία 5 χρόνια όμως τέτοιες ευκαιρίες δεν σου παρουσιάζονται συνέχεια.

 

Ποια η πρώτη σου εντύπωση από την προετοιμασία της ομάδας και από τον πρώτο επίσημο αγώνα για το σούπερ καπ;

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόμαστε λίγο στο κομμάτι της Παρουσίας στην προπόνηση καθώς όλα τα παιδία εργάζονται στην Εστίαση και το νησί είναι γεμάτο από τουρίστες ακόμη όμως όλοι οι ποδοσφαιριστές όταν έρχονται στο γήπεδο είναι πολύ συγκεντρωμένοι και με πολύ διάθεση για προπόνηση και αυτό μας βοηθάει να κάνουμε ποιοτική αλλά και λειτουργική προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Όσον αφορά το σούπερ καπ ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό τεστ για εμάς να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε αυτή την στιγμή και ποιες αδυναμίες μας Θα πρέπει να διορθώσουμε στην συνέχεια. Νομίζω ότι μέχρι και το 70 λεπτό που είχαμε δυνάμεις ανταπεξήλθαμε αρκετά καλά στο παιχνίδι στην συνέχεια όμως κουραστήκαμε και δίκαια ήρθε η ήττα από τον Αστέρα Πετρίτη.

 

Στο παρελθόν είχες προπονήσει με επιτυχία τη θυγατρική ομάδα του Θιναλιακού, τη ΓΕΘ. Θεωρείς ότι οι διαφορές είναι μεγάλες ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις;

Ναι είχα αναλάβει τότε την Γ.Ε.Θ για 2 Χρόνια και μάλιστα είχαμε κατακτήσει και το Πρωτάθλημα στην Γ κατηγορία. Νομίζω ότι κάθε ομάδα που θέλει να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους σε ένα πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει κάποια βασικά στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι είναι τα ίδια για κάθε ομάδα ανεξάρτητα την κατηγορία που αγωνίζεται. Οργάνωση, καλούς παίκτες, ποσότητα αλλά και ποιότητα στην προπόνηση, διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοση και τύχη. Σίγουρα όμως η διαφορά είναι μεγάλη γιατί η Α κατηγορία έχει διαφορετικές εντάσεις και δεδομένα μέσα στο παιχνίδι απ' ότι η κατηγορία που αγωνιζόμασταν τότε και πάνω απ' όλα έχει παίχτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να αλλάξουν την Ροή ενός αγώνα με 1 ενέργεια πράγμα που τότε δεν υπήρχε.

 

Πώς αισθάνεσαι πού με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές σου υπήρξες συμπαίκτης;

ήταν ένα από τα πράγματα που με προβλημάτισε όλο το καλοκαίρι σχετικά με το πώς θα με δεχτούν τα παιδιά σαν προπονητή την στιγμή που έχουμε παίξει μαζί ως συμπαίκτες όμως από την πρώτη στιγμή η προσήλωση και η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν στην προπόνηση με κάνουν και νιώθω πολύ άνετα. Πέρα από αυτό με βοηθάει πολύ προπονητικά το ότι ξέρω τα χαρακτηριστικά των περισσότερων παικτών και πως ανταποκρίνονται μέσα στο παιχνίδι.

 

Πλέον θα είσαι αμιγώς προπονητής της ομάδας, πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από ποδοσφαιριστής σε προπονητής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Το έχω ξανακάνει στο Παρελθόν και με την Ομάδα του Αρίλλα όταν την ανέλαβα δεν είναι η πρώτη φορά που δεν θα αγωνιστώ. Σίγουρα μου λείπει αρκετές φορές να βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο και να παίζω όμως Δόξα το θεό από τα 11 μου που ξεκίνησα μέχρι και πέρυσι δεν πέρασε ούτε 1 σεζόν που να μην αγωνιστώ. Ήρθε όμως η στιγμή να αλλάξω πόστο και να ασχοληθώ με αυτό που σπούδασα και μου αρέσει οπότε όσο παίξαμε παίξαμε!

 

Ποιοι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν;

Προσωπικός μου στόχος είναι να καταφέρω να περάσω στα παιδιά την δική μου φιλοσοφία και γνώση για το άθλημα και να καταφέρω να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα παίζει ωραίο και σύγχρονο ποδόσφαιρο και θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία.

 

Πώς θεωρείς ότι θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν;

Η δυναμική του Πρωταθλήματος όσον αφορά τα ονόματα των ομάδων που το απαρτίζουν δείχνει ότι θα πάμε σε ένα Πρωτάθλημα αμφίρροπο και δυνατό με πολλά ντέρμπυ και πολλές εκπλήξεις. Σίγουρα αυτό δεν θα συμβεί εξαρχής καθώς πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες ακόμη, όσο περνάει ο καιρός όμως τα παιχνίδια θα δυσκολεύουν και η ποιότητα των αγώνων θα γίνεται όλο και καλύτερη.

 

Ποιοι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Προσωπικά έχω θέσει ως προτεραιότητα μου να βγάλω και τα υπόλοιπα διπλώματα της ΕΠΟ έτσι ώστε να μπορώ να προπονήσω Σύλλογο σε οποιαδήποτε κατηγορία αν και εφόσον μου ζητηθεί. Από εκεί και πέρα θα ήθελα μέσω της δουλειάς μου να καταφέρω να καθιερωθώ στον χώρο και να μπορέσω κι εγώ να συμβάλλω έτσι ώστε να αναπτυχθεί έστω και λίγο το ποδόσφαιρο στο νησί μας που τόσο ανάγκη το έχει!

 

Επιμέλεια: Αντώνης Αραβανής