214943819_3727911700648633_6155328307983391863_n.jpg

Σε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο ΑΟ Φαίαξ εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Άγγελο Τσίλη.

Ο 29χρονος χειροσφαιριστής επιστρέφει στην Κέρκυρα και μετά από 11 σεζόν θα αγωνίζεται και πάλι με τη φανέλα του Φαίακα.

Ο Άγγελος Τσίλης είναι γεννημένος το 1992. Η πορεία του στο χάντμπολ ξεκίνησε από το Φαίακα στον οποίον αγωνίστηκε έως το 2010, όταν σε ηλικία 18 ετών πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Στο "Δικέφαλο του Βορρά" έμεινε έως το 2018, έχοντας στο διάστημα αυτό κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ελλάδος (2015) και τρία κύπελλα (2012,2015,2017). Το 2018 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό στον οποίον υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο τη σεζόν 2018-19, ενώ -χάρη στις εξαιρετικές του εμφανίσεις- αναδείχθηκε και στην καλύτερη 7αδα του πρωταθλήματος. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις ήταν και το επισφράγισμα για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους "ερυθρόλευκους" για δύο ακόμη χρόνια. Πλέον, μετά από τρια χρόνια με τα "ερυθρόλευκα" γυρίζει σελίδα στην καριέρα του και πλέον θα αγωνιστεί με τη φανέλα του ΑΟ Φαίαξ στη Handball Premier. Επιπλέον, είναι εν ενεργείας διεθνής με την Εθνική Ελλάδος ανδρών.

Ο Τσίλης αποτελεί την τρίτη προσθήκη στο δυναμικό του Κωνσταντίνου Μιχαλάκη, καθώς έχουν προηγηθεί αυτές των Κώστα Τσιλιμπάρη και Ευγένιου Κουλούρη (επιστροφή στην ενεργό δράση). Φαίνεται, λοιπόν, πώς τη νέα χρονιά ο Φαίακας θα παρουσιαστεί με ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ αποτελούμενο κατα πλειοψηφία από Κερκυραίους αθλητές.

 

Η ανακοίνωση:

Ο Άγγελος Τσίλης στον Φαίακα!

Την φανέλα με το καραβάκι θα φορέσει ο Άγγελος Τσίλης, ο οποίος συμφώνησε με τον Φαίακα.
Ο Κερκυραίος αθλητής με διεθνείς συμμετοχές, επιστρέφει στη γενέτειρά του και την ομάδα που έκανε τα πρώτα του χαντμπολικά βήματα.
Ο Άγγελος, έχοντας πρωταγωνιστήσει τα προηγούμενα χρόνια στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, έδωσε τα χέρια με τη Διοίκηση του κερκυραϊκού σωματείου και αναμένεται να ξεσηκώσει το φίλαθλο κοινό του νησιού.

Who is who
Ο Άγγελος Τσίλης είναι γεννημένος 6 Νοεμβρίου του 1992, έχει ύψος 1.87μ. και αγωνίζεται ως εξτρεμ.
Ξεκίνησε την χαντμπολική του πορεία από το Φαίακα στον οποίον αγωνίστηκε έως το 2010.
Το 2010 σε ηλικία 18 ετών πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, στον οποίο έμεινε έως το 2018, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ελλάδος (2015) και τρία κύπελλα (2012, 2015, 2017).
Το 2018 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό στον οποίον υπέγραψε συμβόλαιο μονοετής διάρκειας.
Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο τη σεζόν 2018-19, ενώ οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον ανέδειξαν στην καλύτερη 7αδα του πρωταθλήματος.
Η σημαντική αγωνιστική του πορεία με τους "ερυθρόλευκους" έφερε την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών για δύο ακόμη χρόνια.
Ο Τσίλης είναι εν ενεργείας διεθνής με την Εθνική Ελλάδος ανδρών.

Δηλώσεις Αγγέλου Τσίλη:
Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω μετά από 12 χρόνια στην γενέτειρα ομάδα μου και θα φορέσω ξανά το καραβάκι στο στήθος…!!!
Ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στο γήπεδο με παλιούς και νέους συμπαίκτες καθώς και να παίξω μπροστά σε αυτό το καταπληκτικό κοινό…!!!
Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο και το ΔΣ της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή και μου εξέφρασαν ποσό πολύ θέλουν να επιστρέψω στο νησί.
Εύχομαι καλή δύναμη , καλή επιτυχία στην ομάδα μας ,να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία και σύντομα να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.Υγεία σε όλο τον κόσμο….!!!