461770090_1093629416097019_3761836551581493926_n.jpg

Σπουδαία νίκη στην πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας της για τη νεοσύστατη ομάδα.

Η Πέκα FC επικράτησε με σκορ 3-1 επί της περυσινής πρωταθλήτριας Κέρκυρας, Αναγέννησης Περιβολίου (των πολλών απουσιών) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κέρκυρας.

Η Αναγέννηση Περιβολίου παρατάχθηκε με 10 ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και είχε πολλές απουσίες. Παρόλα αυτά στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της αναμέτρησης στο 11΄ κατάφερε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μίτσουλης με έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Oι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 24΄ με ένα σουτ του Άκη Παππά, το οποίο κατέληξε άουτ.

Η Πέκα FC μετά το 30ο λεπτό της αναμέτρησης ανέβασε ρυθμούς και στο τελευταίο τέταρτο του α΄ μέρους πραγματοποίησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 35΄ το σουτ του Μιχαλά κατέληξε άουτ, τρία λεπτά αργότερα ο Νίκος Ανδριώτης επιχείρησε ένα πλασέ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο κίπερ της Αναγέννησης Περιβολίου, Φεϊζούλα Σάρντι. Στην επόμενη φάση και πάλι ο Νίκος Ανδριώτης απείλησε τα "καρέ" της Αναγέννησης, όμως το πλασέ του αυτή τη φορά σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 43΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιχαλά, Καρβούνης και Κοκοδήμας κινήθηκαν στην πορεία της μπάλας με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα πλασέ, όμως ο κίπερ των φιλοξενούμενων έδειξε και σε αυτή την περίπτωση τα αντανακλαστικά του και απεσώβησε τον κίνδυνο. Τελευταία καλή στιγμή στο α΄ μέρος ήταν στο 45΄ όταν το πλασέ του Νίκου Ανδριώτη αποκρούσθηκε εξ επαφής από το Φεϊζούλα.

Στο β΄ μέρος η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους -και πάλι- με το Νίκο Ανδριώτη, το πλασέ του οποίου αποκρούσθηκε από τον εξαιρετικό στη χτεσινή αναμέτρηση Φεϊζούλα Σάρντι, ο οποίος παράλληλα πραγματοποίησε και την πρώτη του συμμετοχή στα κερκυραϊκά γήπεδα. Στο 54΄ η Αναγέννηση έφτασε κοντά στο 0-2 όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλέξανδρου Δήμου και ασταθή απόκρουση του Βλαχόπουλου, η μπάλα κατέληξε στο Γαρδικιώτη, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ενστικτωδώς ο Βλαχόπουλος και κατόπιν η μπάλα έφτασε στο Μίαρη Γ., το πλασέ του οποίου κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Δύο λεπτά μετά αποχώρησε ως τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο ο ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Περιβολίου, Μίαρης Γιώργος (Κωλέας), κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Περιβολίου να αγωνιστεί με 9 ποδοσφαιριστές για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Αναγέννηση προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, ενώ η Πέκα από την άλλη πλευρά είχε την κατοχή της μπάλας, όμως μέχρι το 70΄ δεν κατάφερε να απειλήσει. Στο 73΄ οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα όταν μετά από σέντρα του Θωμά Μότση, ο Νίκος Σουρβίνος με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Ακολούθησε μία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όταν το πλασέ του Φώτη Μπάλα στο 75' κατέληξε άουτ. Στο 86΄ η Πέκα πέτυχε την ανατροπή όταν μετά από ασίστ του Θωμά Μότση, ο Στέλιος Γκορίτσας με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 90΄ όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Νίκου Ανδριώτη και πάσα στο Γιώργο Καρβούνη, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα στο Νίκο Σουρβίνο, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η Αναγέννηση Περιβολίου κατέθεσε ένσταση αναφορικά με την εμφάνιση του σωματείου της γηπεδούχου ομάδας, όμως η ένσταση απορρίφθηκε.

Το σημαντικότερο όλων στη χτεσινή αναμέτρηση ήταν ότι οι ποδοσφαιριστές της Πέκα FC πριν την έναρξη της αναμέτρησης τίμησαν τη μνήμη του Ανδρέα Νίκα (περισσότερα στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα μας στο Facebook).

 

Διαιτησία: Σκεύης, Αγιώτατος, Κασίμης

 

Πέκα FC (Πανδής Δ.) Βλαχόπουλος, Αγάθος, Μέτης, Κοκοδήμας, Καρβούνης, Παππάς, Μπάλας, Πανιπέρης, Μιχαλάς, Νικόλας, Ανδριώτης

Έπαιξαν και οι: Μότσης, Σουρβίνος, Γκορίτσας, Ιωάννου

 

Αναγέννηση Περιβολίου (Κατσάνος Χ.) Φεϊζούλα, Μίαρης Γ. (Κωλέας), Καρύδης, Μίαρης Χ., Νούτσης, Δήμος, Μίαρης Απ., Μίαρης Γ. (Νάνι), Γαρδικιώτης, Μίτσουλης

 

 

Η ιστοσελίδα μας εύχεται ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Περιβολίου, Μίαρη Γιώργο (Κωλέα)