www.nasa.gov/multimedia/imagegallery

ΑΕ Κανονίου (γυναικών): Νεανικό σύνολο με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία!

Αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕ Κανονίου.

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο η ΑΕ Κανονίου θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής (νωρίτερα η γυναικεία ομάδας αγωνιζόταν ως ΑΟ Κέρκυρα 1996). Η ΑΕ Κανονίου διαθέτει πολλά νέα σε ηλικία κορίτσια στη σύνθεση της, τα οποία έχουν όρεξη και αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕ Κανονίου, καθώς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησε με σκορ 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα. Προπονητής της ομάδας είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Μάριος Λουλές.

ae_kanoniou.png

Μάλιστα, στην ΑΕ Κανονίου, υπάρχει και μικρότερο ηλικιακά τμήμα κοριτσιών (το τμήμα αυτό προπονείται υπό τις οδηγίες του κ. Βίκυ Παργινού, από τους πρωτεργάτες του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κέρκυρα) δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο στο νησί έχει μέλλον και φυσικά οποιοδήποτε κορίτσι ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο είναι ευπρόσδεκτο.

ae_kaniou_1.png

Το ρόστερ:

Λούζη Έλενα

Χαντζή Ιωάννα

Κασίμη Αθηνά

Μετάι Χριστίνα

Γκιουζέλη Σίλβη

Μακρή Αλεξάνδρα
Δενδρινού Γκρέτα

Νάνου Στεφανία

Μέριανου Πόπη

Αργυρού Μάγια

Κούρκουλου Μαρία

Ασπιώτη Μαρία

Κορακιανίτη Κωνσταντίνα

Λέση Λίλη

Καμαργιάννη Άννα

Βασιλοπούλου Μαρισόφη

Αλεξιάδου Κάρμεν

Βίτσου Νεφέλη

Κοντάλιπου Ρουμπίνη

Προπονητής: Λουλές Μάριος

Δηλώσεις:

Στα πλαίσια του αφιερώματος δηλώσεις παραχώρησαν στην ιστοσελίδα μας, ο προπονητής του γυναικείου τμήματος, Μάριος Λουλές και οι αθλήτριες Αθηνά Κασίμη, Μαρία Κούρκουλου και Μαρία Ασπιώτη. Μίλησαν για τους στόχους της ομάδας, τη νικηφόρα πρεμιέρα, το κλίμα της ομάδας, ενώ όντας μέλη της μόνης κερκυραϊκής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου έστειλαν και το δικό τους μήνυμα προς τον κόσμο.

loules.png

Μάριος Λουλές (προπονητής)

Αρχικά, είμαι χαρούμενος που για ακόμη μία φορά βρίσκεσαι εδώ μαζί μας, είσαι κοντά μας και στο αναγνωρίζουμε. Οι στόχοι της ομάδας τη φετινή σεζόν είναι να παίξουμε ακόμα πιο ωραίο ποδόσφαιρο από ότι την περσινή σεζόν, παρά τις αλλαγές που έχουμε στο ρόστερ μας και να τερματίσουμε σε θέση υψηλότερη από ότι πέρσι.

Στην πρεμιέρα παίξαμε αντιμέτωποι με μία ιστορική και ταυτόχρονα νεανική ομάδα, η οποία είχε και αυτή αλλαγές στο ρόστερ. Για εμάς και κυρίως για τα κορίτσια είναι μία τεράστιας σημασίας νίκη, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη ψυχολογία. Στον αγώνα αυτό σε κάποια σημεία ειδικά του πρώτου ημιχρόνου δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι και για αυτό το λόγο δεχτήκαμε κάποιες φάσες, όμως στο δεύτερο ημίχρονο όλα τα κορίτσια ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, δείξαμε ότι ήμαστε  μία ομάδα σκληρή αμυντικά και έτσι ήρθε το θετικό αποτέλεσμα. Ο αγώνας αυτός πέρασε, συνεχίζουμε δυνατά και κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Το κλίμα της ομάδας είναι αρκετά καλό. Όλα τα κορίτσια ουσιαστικά είναι μία παρέα και αυτό είναι που μετράει σε ένα σύνολο.

Προσωπικά για εμένα ήταν ένα κίνητρο να συνεχίσω για δεύτερη χρονιά στη γυναικεία ομάδα, διότι χρειάζεται χρόνος για να φανούν στο γήπεδο, όλα όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις. Παρ΄ όλα αυτά θέλω να τονίσω ότι στο συγκεκριμένο όμιλο οι αναμετρήσεις είναι πολύ λίγες. Συνολικά είναι 6 αγώνες και ο όμιλος απαρτίζεται από 4 ομάδες. Προσπαθούμε να κάνουμε φιλικά με τις υποδομές της ακαδημίας μας, ώστε να κρατήσουμε τα κορίτσια σε αγωνιστικό ρυθμό.

Στο μικρότερο ηλικιακά τμήμα της ομάδας έχουν έρθει περισσότερα κορίτσια σε σχέση με πέρσι και αυτό μας ικανοποιεί πάρα πολύ. Θα ήταν καλό να έρθουν ακόμη περισσότερα κορίτσια και να μάθουν τις βασικές αρχές από τον κ. Βίκυ Παργινό, έναν πραγματικό δάσκαλο για όλους εμάς, ενώ παράλληλα να αποτελέσουν και το μελλοντικό βασικό κορμό της ομάδας μας.

Θα θέλαμε ο κόσμος να αγκαλιάσει και να αγαπήσει το ποδόσφαιρο γυναικών και ζητάμε περισσότερη υποστήριξη στα παιχνίδια της ομάδας μας. Το γυναικείο ποδόσφαιρο κάθε χρόνο αναπτύσσεται παγκοσμίως σε γοργούς ρυθμούς και κάτι αντίστοιχο θέλουμε να συμβεί και στην Κέρκυρα.

kasimi.png

Αθηνά Κασίμη:

Στόχος μας είναι να είμαστε ενωμένες και να δείξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς. Πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται.

Η νίκη στην πρεμιέρα μας έδωσε ψυχολογία, ειδικά όταν ήρθε κόντρα σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννενα, που συγκριτικά με εμάς έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς έχουν την ευκαιρία να κάνουν πολλούς φιλικούς αγώνες με άλλες γυναικείες ομάδες, ενώ εμείς δεν έχουμε αυτή την ευκαιρία. 

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και υπάρχει συνεργασία.

Εγώ είμαι η μεγαλύτερη ηλικιακά παίκτρια της ομάδας, είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και πριν που ήταν Ολυμπιακός Μαντουκιού και ΑΟ Κέρκυρα 1996 και συνέχισα γιατί αγαπάω το άθλημα. Μου αρέσει που βλέπω να έρχονται νέα κορίτσια και εύχομαι να αγαπάνε το άθλημα και να τα πάνε όσο καλύτερα γίνεται.

Όσον αφορά τα μικρότερα κορίτσια πρέπει να προσπαθούν για αυτό που αγαπάνε, να μη το βάζουν κάτω και έτσι μπορεί να πετύχουν κάτι καλό.

kourkoulou.png

Μαρία Κούρκουλου:

Στόχος μας είναι να τα πάμε καλύτερα από πέρσι, φέτος βέβαια έχουμε κάποιες απώλειες αλλά συνεχίζουμε δυναμικά.

Χαρήκαμε πολύ για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, το θέλαμε πολύ για να ξεκινήσουμε με το "δεξί".

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, όλες μας έχουμε καλές σχέσεις μεταξύ μας, στις προπονήσεις περνάμε ωραία, αλλά αγωνιζόμαστε σοβαρά.

Είμαστε μία νεανική ομάδα, προσπαθούμε να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται και να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οποιοδήποτε κορίτσι θέλει να ξεκινήσει ποδόσφαιρο μπορεί να έρθει, να μην ντρέπεται, θα τη δεχτούμε και θα την κάνουμε να νιώσει μέλος της ομάδας μας.

Θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίξει στην προσπάθεια μας, διότι είμαστε η μόνη κερκυραϊκή γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου.

aspioti.png

Μαρία Ασπιώτη:

Φέτος έχουμε ως στόχο μια καλή πορεία και όσο το δυνατόν καλύτερη από την περσινή.

Στην πρεμιέρα επικρατήσαμε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, κάναμε μία καλή αρχή και πιστεύω να συνεχίσουμε έτσι, με νίκες!

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ ωραίο, έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και βοηθάει σε αυτό και ο προπονητής μας.

Είμαστε αρκετές κοπέλες στην ομάδα και στις μικρές ηλικίες και αυτό είναι ευχάριστο.

Κανένα κορίτσι δεν πρέπει να ντρέπεται να έρθει, το άθλημα είναι και για αγόρια και για κορίτσια, να μην έχει άγχος και με την προπόνηση θα βελτιώνεται.

Ο κόσμος καλό θα ήταν να μας στηρίξει, γιατί χρειαζόμαστε τη βοήθεια του.

ae_kanoni_2.png

ae_kanoni_3.png

ae_kanoni4.png

ae_kanoni_5.png

ae_kanoni_6.png

Επιμέλεια κειμένου και συνεντεύξεων: Αντώνης Αραβανής

Επιμέλεια φωτογραφιών: Μελίνα Λογοθετίδη