advas.jpg

Αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας στην πρωταθλήτρια Β΄ ΕΠΣΚ, Ολυμπιάδα Καρουσάδων.

Αποτελεί μία πολύ ιστορική ομάδα για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, θεωρείται μία από τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του τοπικού και μετά 54 χρόνια ιστορία. Πρόκειται για την Ολυμπιάδα Καρουσάδων, η οποία τη φετινή χρονιά μετά από περίπου 23 χρόνια αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου. Στο πρώτο μέρος της φετινής σεζόν βρέθηκε να διεκδικεί την πρώτη θέση με τον Οδυσσέα Αυλιωτών, όμως στο δεύτερο μέρος της σεζόν ανέβασε περαιτέρω την απόδοσή της και σε συνδυασμό με κάποια αρνητικά αποτελέσματα για την ομάδα των Αυλιωτών, καθιερώθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και εν τέλει κατέκτησε το πρωτάθλημα και μετά από ένα χρόνο απουσίας επέστρεψε στα "σαλόνια" του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.

 

419179826_1832926987130430_2529943324029066752_n.jpg

 

Το ρόστερ:

Βασίλης Καλούδης*

Άγγελος Τσουκαλάς

Θανάσης Κατωμέρης

Βασίλης Κατσαρός 

Σπύρος Αυλωνίτης *

Φίλανδρος Μέσσας

Γιάννης Κουρσάρης

Σπύρος Κουρσάρης

Χρύσανθος Σακκάς

Σπύρος Κροκίδης

Νίκος Λεοντίτσης

Παναγιώτης Προβατάς

Αντώνης Μαρτίνος

Γιώργος Κοσκινάς **

Θεόφιλος Καπανταής

Λουκάς Βλασερός

Κωνσταντίνος Βλασέρος

Κωνσταντίνος Γκερέκος

Βασίλης Κλαδάς 

Γιάννης Καρκαμπούνας *

Λέντι Λέζο

Σπύρος Κολιδάκης

Σπύρος Μερκούρης *

Αλέξανδρος Λευθεριώτης

Κωνσταντίνος Νικολάου 

Νίκος Χαλκιάς

 

εντάχθηκαν τον Ιανουάριο

** αποχώρησε τον Ιανουάριο

Προπονητής: Σάββας Σιδερόπουλος (1η - 11η αγωνιστική) / Θανάσης Μαρτίνος (11η - 30η αγωνιστική)

Προπονητής τερματοφυλάκων: Σπύρος Κουρσάρης

 

Πρόεδρος: Στάθης Μπαντούνος

 

440833826_415988611353317_7075612411319168333_n.jpg

 

Πίνακας σκόρερ

Βλασερός Λουκάς 29

Μπαρδούσης Ανδρέας 21

Γκερέκος Κώστας 11

Αυλωνίτης Σπύρος 9

Βλασερός Κων/νος 8

Προβατάς Παναγιώτης 6

Μέσσας Φίλανδρος 2

Κατωμέρης Θανάσης 2

Λέζο Λέντι 2

Κροκίδης Σπύρος 2

Κοσκινάς Γιώργος 1

Κατσαρός Βασίλης 1

Κλαδάς Βασίλης 1

 

Βαθμοί: 78

Συντελεστής τερμάτων: 95-14

Ν/Ι/Η: 26-0-2

 

440839210_1143805603634625_5261732070705380488_n.jpg

 

Δηλώσεις:

Θανάσης Μαρτίνος (προπονητής)

Αισθανόμαστε όλοι στην ομάδα χαρά και ανακούφιση, που η ομάδα, αξία κατά γενική παραδοχή και άνετα, κατέκτησε την πρώτη θέση και εξασφάλισε από νωρίς την άνοδο στην Α κατηγορία.

 Σίγουρα ένιωσα έντονη συναισθηματική φόρτιση, αφού γύρισα μετά από πολλά χρόνια στην ομάδα που υπηρέτησα ως παίχτης και ως προπονητής αρκετές φορές στο παρελθόν, σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Συνάντησα παλιά και νέα πρόσωπα και όλοι μαζί δουλέψαμε για να επαναφέρουμε την ομάδα.

Η Ολυμπιάδα Καρουσάδων ήταν πάντοτε ποδοσφαιρομάνα! Ένας συνδυασμός νεαρών παιδιών και κάποιων έμπειρων παιχτών αποδείχτηκε ιδανικός για το απόλυτο. Η ποιότητα των παιχτών αυτών εξασφαλίζει τη συνέχεια της ομάδας για αρκετά χρόνια ακόμα.

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν κλήθηκα, μέσα Δεκεμβρίου να αντικαταστήσω το φίλο μου Σάββα Σιδερόπουλο, ο οποίος έβαλε γερές βάσεις στην προετοιμασία και σε ένα μεγάλο κομμάτι του πρωταθλήματος και στον οποίο ανήκει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας. Μια άλλη δύσκολη στιγμή ήταν η απώλεια της μητέρας μου κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου όμως βίωσα την απόλυτη συμπαράσταση και σεβασμό από την οικογένεια της Ολυμπιάδας αλλά και από ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο του νησιού. Η πιο ευχάριστη στιγμή ήταν όταν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κλείσαμε με νίκη και ολοκληρώσαμε με το απόλυτο νικών ως επιστέγασμα της δουλειάς, της προσπάθειας και της ποιότητας της ομάδας.

Η Α κατηγορία όλοι ξέρουμε ότι θα είναι παρά πολύ δυνατή την επόμενη χρονιά. Είναι σίγουρο ότι η διοίκηση της ομάδας η οποία διαθέτει και νιάτα και εμπειρία και αφοσίωση θα φροντίσει για την οποία ενίσχυση, αλλά και ό τι άλλο χρειάζεται για να εξασφαλιστεί η δυναμική παρουσία της Ολυμπιάδας την επόμενη σεζόν!

Επιγραμματικά, το τρίπτυχο διοίκηση, προπονητικό team και ποδοσφαιριστές, λειτούργησε αρμονικά κατά τη διάρκεια της θητείας μου και σίγουρα η έλευση του προπονητή τερματοφυλάκων Σπύρου Κουρσαρη κατά το Γενάρη βοήθησε σημαντικά.

 

Παναγιώτης Προβατάς

Φυσικά και χαίρομαι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν στόχος της ομάδας από την αρχή της σεζόν και χαίρομαι που το υλοποιήσαμε.

Δεν είχε κάτι το ξεχωριστό προσωπικά η φετινή σεζόν για να είμαι ειλικρινής. Το σημαντικό για μένα είναι ότι νεαρά παιδιά της ομάδας πήρανε πολλές συμμετοχές φέτος ώστε του χρόνου να είναι πιο έτοιμα σε μια σίγουρα πιο απαιτητική κατηγορία.

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα επέστρεψε στην φυσική κατηγορία. Αυτό το δείχνει και η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Την νέα σεζόν βλέπω ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο και ίσως να είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Εννοείται πως πίστευα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τους ανθρώπους της διοίκησης ο στόχος ήταν αυτός. Οι άνθρωποι της ομάδας πλαισίωσαν την ομάδα με πολύ ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες και τελικά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.

Την στιγμή που ξεχωρίζω προσωπικά είναι η νίκη της ομάδας μας με 0-3 με την ομάδα του Σφακιανάκη που σκόραρα δύο φορές. Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος εκείνη την χρονική στιγμή. Ένα παιχνίδι που παρά το καθαρό σκορ οι πιτσιρικάδες του Σφακιανάκη μας δυσκόλεψαν απίστευτα.

 

Σπύρος Κροκίδης

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφέραμε όλοι μαζί να εκπληρώσουμε τον στόχο μας, απαιτούσε συγκέντρωση και συνέπεια και στο τέλος τα καταφέραμε.

Το ότι κέρδισα τον πρώτο τίτλο με την ομάδα του χωριού μου το κάνει από μόνο του ξεχωριστό. Στην Ολυμπιάδα αισθάνομαι λίγο παραπάνω το αίσθημα ευθύνης, καθώς θέλω να κάνω χαρούμενους τους δικούς μου ανθρώπους και το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να τους απογοητεύσω. Το ξεχωριστό της υπόθεσης είναι να βλέπεις τη χαρά στα πρόσωπα τους.

Αισθάνομαι ανακούφιση γιατί είχαμε μία πολύ δύσκολη σεζόν πέρσι σε πολλούς τομείς όχι μόνο αγωνιστικούς οπού μας οδήγησαν στον υποβιβασμό. Τώρα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος νιώθω ότι μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους και πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε ξανά τα πράγματα θετικά και μπορούμε να πετύχουμε στόχους ανάλογους της ιστορίας και του ονόματος της ομάδας τους.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής η διοίκηση τη σεζόν που πέρασε φρόντισε να έχουμε ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν είναι εύκολο εμείς ήμασταν συνεπείς και συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα και πετύχαμε το στόχο μας.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Θεωρώ πώς σε κάθε προπόνηση ή αγώνα κάτι έστω και λίγο αποκτάς. Εντύπωση μου έκανε η αγωνιστική άνοδος των νεαρών γηγενών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πήραν σημαντικές εμπειρίες και στέκομαι εκεί γιατί μέσα από τις εμφανίσεις τους έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά στο μέλλον για την ομάδα μας. 

 

 Κωνσταντίνος Γκερέκος

Ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να κατακτας πρωταθλημα σε οποια κατηγορια και αν είναι, είχαμε μία πολύ καλή παρέα, πολύ καλό κλίμα και βοήθησε στην κατάκτηση του πρωταθληματος που εν τέλει εξελίχθηκε εύκολα

Αυτός ο τίτλος ήταν όντως ξεχωριστός είχαμε πολύ καλή ομάδα, θεωρώ πώς ήμουν πιο ώριμος από ποτέ ποδοσφαιρικά. 

3. καμία σχέση η μία κατηγορία με την άλλη, το Β΄ είναι πιο εύκολο και πλέον για να ανταπεξέλθει η Ολυμπιάδα πρέπει να έχει πολύ καλές βάσεις και να κρατήσει την περσινή ομοιογένεια και έτσι η ομάδα θα πάει καλά.

Προσωπικά ήμουν λίγο δυστακτικός όμως στην πορεία το πίστεψα 100% και από ένα σημείο και μετά "μιλήσαμε στα ντέρμπι"/

Η πιο ξεχωριστή στιγμή για εμένα φέτος είναι το γκολ κόντρα στον ΑΟ Κάβου στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Είχα χρόνια να το κάνω. Φυσικά και το γκολ με τον Ηρακλή Σφακερών στο πρώτο γύρο ήταν επίσης πολύ σημαντικό.

 

Λουκάς Βλασερός