82b02650-84b3-44dd-b3fb-5e2eaf2b3825.jpg

Σημαντική νίκη για τον ΠΑΟ Σφακιανάκη (2-1) επί της Ομόνοιας.

Με σκορ 2-1 επικράτησε ο ΠΑΟ Σφακιανάκης επί της Ομόνοιας και έφτασε τους 19 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 7΄ όταν ο Σπύρος Αράθυμος βρέθηκε σε θέση "βολής", όμως ο Βασίλης Καρύδας με "σωτήρια" επέμβαση απεσώβησε τον κίνδυνο. Στο 15΄ ο Άγγελος Κρητικός απείλησε με μία εκτέλεση φάουλ, όμως ο Στάθης Μαλαχάς απέκρουσε έξοχα στη δεξιά του γωνία. Επόμενη καλή στιγμή και συνάμα η πιο κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν στο 26΄ όταν οι Άγγελος Κρητικός και Σπύρος Αράθυμος σε αντεπίθεση βρέθηκαν σε "2 με 1" (με μόνο αμυνόμενο για την Ομόνοια τον Ηλία Κατσίχτη), ο πρώτος πάσαρε στο δεύτερο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με το Μαλαχά, όμως το πλασέ του κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟ Σφακιανάκης απείλησε ξανά στο 31' όταν το σουτ του Άγγελου Μερκάι κατέληξε άουτ. Η Ομόνοια κατάφερε να προηγηθεί στο 34΄ όταν μετά από πάσα του Λευτέρη Βλάχου ο Γιάννης Λόλης κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και κατόπιν ανατράπηκε από τον κίπερ των γηπεδούχων, Νίκο Κάνταρο, με το διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Βαλεντίνο Ταμπάκου ανέλαβε την εκτέλεση και με μία αριστοτεχνική εκτέλεση (α λα Πανένκα) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το α΄ μέρος. Πέμπτο γκολ στα τελευταία επτά ματς για τον αμυντικό της Ομόνοιας.

Στο β΄ μέρος η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Ομόνοια, όταν στο 47΄ το μακρινό σουτ του Στέφανου Μέτη, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΟ Σφακιανάκης πήρε μέτρα στο γήπεδο, άρχιζε να πιέζει για την ισοφάριση και είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Η Ομόνοια από την άλλη προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ της σκορ και τα κατάφερε έως το 74΄ όταν ο Σπύρος Αράθυμος εκμεταλευόμενος αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Nωρίτερα βέβαια είχε και μία κλασσική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν η κεφαλιά του Βαλεντίνο Ταμπάκου αποκρούσθηκε έξοχα από τον κίπερ του ΠΑΟΣ. Στο 83΄ ο ΠΑΟ Σφακιανάκης έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ιωσήφ Ατσοπάρδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 89΄ ο ΠΑΟ Σφακιανάκης κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του προβάδισμα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Δημήτρης Γκίνης πήρε την κεφαλιά, ακολούθησε ασθενής απέκρουση του Μαλαχά και στη συνέχεια ο Σπύρος Αράθυμος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

 

Διαιτησία: Γιούργας, Αυλωνίτης, Μπαλός

 

Ομόνοια (Μάμαλος Κ.) Μαλαχάς, Σουρβίνος, Πατέλης, Καρύδας, Κατσίχτης, Βλάχος, Ταμπάκου, Μέτης, Μαντζώνης, Λόλης, Παππάς

Έπαιξαν και οι: Μαρτζούκος, Μπακίου, Παγκράτης

 

ΠΑΟ Σφακιανάκη (Αρβανιτάκης Χ. - Πελάης Ι.) Κάνταρος, Θεοδωρίδης, Γκίνης, Αντωνόπουλος, Ατσοπάρδης, Μερκάι, Σουρβίνος, Πίτσιος, Κρητικός, Βραδής, Αράθυμος

Έπαιξαν και οι: Σταμούλης, Badji, Τράνακας