f4cc1400-aff6-49f3-85d6-d9e23fd3951d.jpg

Άνετη νίκη για τον Όλυμπο.

Μία ευρεία νίκη πέτυχε ο Όλυμπος επικρατώντας με σκορ 5-0 επί της Ομόνοιας και παρέμεινε πολύ κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1΄ ο Ναπολέων Ψαρράς με πλασέ, έπειτα από ασίστ του Παναγιώτη Γραμμένου. Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για τον Όλυμπο μία με το Βαγγέλη Μακρή στο 9΄ το σουτ του οποίου απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Ηλίας Κατσίχτης και μία με τον Παναγιώτη Γραμμένο, ένα λεπτό αργότερα όταν το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε στο Σουρβίνο και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 15΄ ο Όλυμπος έκανε δύο τα τέρματά του όταν μετά από σέντρα του Βαγγέλη Μακρή, ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης με έξοχη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ακολούθησε ένα επιθετικός μονόλογος για τον "Ιστορικό" για τα υπόλοιπα τριάντα λεπτά του α΄ μέρους, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει κάποια από τις ευκαιρίες που ακολούθησαν σε γκολ. Συγκεκριμένα, το σουτ του Δημητριάδη στο 19΄ αποκρούσθηκε από τον κίπερ της Ομόνοιας Σταύρο Μαρτζούκο, το σουτ του Ναπολέων Ψαρρά στο 21΄ κατέληξε άουτ, την προσπάθεια του Χριστόδουλου Γραμμένου πρόλαβε και αναχαίτησε στο 24΄ ο Βασίλης Καρύδας, ενώ τα σουτ των Βαγγέλη Μακρή στο 26΄ και το 33΄ και το σουτ του Χριστόδουλου Γραμμένου στο 42΄ αποκρούσθηκαν από τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας. Η Ομόνοια απείλησε μόνο σε μία περίπτωση στο 35΄ όταν το σουτ του Λευτέρη Βλάχου κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Στο β΄ μέρος ο Όλυμπος κατάφερε να πετύχει τρία ακόμη τέρματα. Το 3-0 ήρθε στο 59΄ χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Άγγελος Κουρτελέσης από πλάγια θέση με δυνατό σουτ. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του 27χρονου μπακ με τη φανέλα του Ολύμπου. Στο 62΄ ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χριστόδουλος Γραμμένος με σέντρα - σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Ακολούθησε μία ευκαιρία για την Ομόνοια με ένα πλασέ του Νίκου Παππά, το οποίο κόντραρε σε αμυντικό και κατόπιν αποκρούσθηκε από το Ζερβό, ενώ ο Όλυμπος είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο 83΄ με μία κεφαλιά του Γιώργου Ιωνά, η οποία κατέληξε άουτ. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 86΄ ο Γιώργος Ιωνάς με κοντινό πλασέ έπειτα από ασίστ του Αλέξανδρου Χάτζι. 

Στην ενεργό δράση επέστρεψε μετά από περίπου 7 χρόνια ο 34χρονος -πια- επιθετικός, Γιώργος Ιωνάς, ενώ την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Ομόνοιας πραγματοποίησε ο νεαρός Λούις Ρίτσι. 

 

Διαιτησία: Γιούργας, Γραμμένος, Παπαγεωργίου

 

Όλυμπος (Πανδής Α.) Ζερβός, Κουρτελέσης, Φωτιάδης, Κοσκινάς Λ., Σκολαρίκης, Καραμάνος, Ψαρράς, Γραμμένος Χ., Γραμμένος Π., Μακρής, Δημητριάδης

Έπαιξαν και οι: Κωνστάντης, Σουρδής, Ιωνάς, Χάτζι, Καρβούνης

 

Όμονοια (Μάμαλος Κ.) Μαρτζούκος Σ., Ταμπάκου, Μαρτζούκος Γ., Σουρβίνος, Κατσίχτης, Βλάχος, Καρύδας, Μαντζώνης, Μέτης, Παππάς, Μέλλος

Έπαιξαν και οι: Σταύρου, Παγκράτης, Μπούντος, Ρίτσι