ba5ef410-2bf6-4156-b018-51aa1309c6a5.jpg

Μεγάλη νίκη, σε ένα έντονο αγώνα, για τον ΟΦΑΜ.

Σε μία αναμέτρηση που είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι: πάθος, φάσεις και για τις δύο ομάδες, δυνατά μαρκαρίσματα, γκολ, ένταση, διαμαρτυρίες... ο ΟΦΑΜ κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 0-2 επί του ΑΟ Κέρκυρα και να παραμείνει σε απόσταση "αναπνοής" από την πρωτοπόρο Αναγέννηση Περιβολίου. Από την άλλη πλευρά ο ΑΟ Κέρκυρα πλέον βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και απέχει 7 βαθμούς από την κορυφή.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για τον ΟΦΑΜ όταν στο 20΄ η εκτέλεση φάουλ του Τάσου Αρμενιάκου κατέληξε άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο ΟΦΑΜ είχε μία πολύ σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί όταν μετά από πάσα του Τάσου Αρμενιάκου, ο Κώστας Γραικός με πλασέ από το "ύψος" της μικρής περιοχής και προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 27΄ υπήρξε μία αμφισβητούμενη φάση, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ποδοσφαιριστές, τους ανθρώπους και τους φίλαθλους του ΑΟ Κέρκυρα, σε μία φάση η οποία αναμφίβολα ήταν πολύ οριακή. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Γιάννη Βλάχου και λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον τερματοφύλακα του ΟΦΑΜ, ο Γιάννης Καλούδης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο α΄ βοηθός της αναμέτρησης έκρινε πώς υπάρχει οφσάιντ, κάτι για το οποίο υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΟ Κέρκυρα, καθώς θεώρησαν πώς ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν εκτεθειμένος. Τρία λεπτά μετά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο προπονητής του ΑΟ Κέρκυρα κ. Γιάννης Χονδρογιάννης και ελέω διαμαρτυριών ακολούθησε μία σύντομη διακοπή στην αναμέτρηση. Το 0-0 ήταν και το σκορ του α΄ μέρους.

Στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του β΄ μέρους ο ΟΦΑΜ κατάφερε να προηγηθεί. Ήταν στο 51΄ όταν μετά από ωραία πάσα του Κωνσταντίνου Καρβούνη, ο Σπύρος Σκολαρίκης από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και αφού πέρασε τον τερματοφύλακα του ΑΟ Κέρκυρα και έναν ακόμη αμυντικό των γηπεδούχων με "ψύχραιμο" πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 57΄ ο ΑΟ Κέρκυρα έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Παναγιώτης Μπαμιόγλου επιχείρησε ένα πλασέ από θέση τετ α τετ, όμως ο κίπερ του ΟΦΑΜ, Γιώργος Βενέτης πραγματοποίησε μία "σωτήρια" και συνάμα πολύ δύσκολη επέμβαση, η μπάλα κατέληξε στο Γιάννη Γραικό, ο οποίος πραγματοποίησε ένα σουτ με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό του ΟΦΑΜ και να καταλήγει άουτ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Νίκος Παϊπέτης, ο οποίος κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και υποδέχτηκε την εκτέλεση, πάσαρε στο Γιάννη Γραικό, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 63΄ ο ΟΦΑΜ έφτασε και στην επίτευξη δεύτερου τέρματος χάρη σε έξοχο σουτ του Σπύρου Σκολαρίκη από απόσταση 30 μέτρων μακριά από την αντίπαλη εστία, με τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί "παραθυράκι" της αντίπαλης εστίας. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του μεσοεπιθετικού του ΟΦΑΜ στην αναμέτρηση, ο οποίος -και εκτός των δύο τερμάτων που σημείωσε- πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση και αναμφίβολα ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 75΄, όταν ο Νίκος Τσαδήλας επιχείρησε ένα πλασέ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 81΄ ο ΟΦΑΜ είχε μία ευκαιρία με το Γιώργο Βρυώνη, ο οποίος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή αντιμέτωπος με τον Πισσιάνη, όμως επιχείρησε ένα "χλιαρό" πλασέ, το οποίο απέκρουσε εύκολα ο τερματοφύλακας του ΑΟ Κέρκυρα. Ο ΟΦΑΜ στο 86΄ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μοχάμεντ Καμαρά, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 88' ο ΑΟ Κέρκυρα διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό για μαρκάρισμα του Πουλημένου πάνω στο Χανδρινό, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης έκρινε ότι πρέπει να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Το 0-2 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΑΜ να πανηγυρίζουν έξαλλα μία πολύ σημαντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος νίκη.

Στο ζέσταμα της αναμέτρησης ο αμυντικός του ΑΟ Κέρκυρα, Γιώργος Θεόδοτος, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και τη θέση του στην 11αδα πήρε ο Γιάννης Καλούδης.

 

Διαιτησία: Τόμπρος, Γραμμένος, Βασιλείου

 

ΑΟ Κέρκυρα (Χονδρογιάννης Ι.) Πισσιάνης, Βλάχος, Κουλούρης Ι., Τσουκαλάς, Παϊπέτης, Μπουρδούβαλης, Κονισπολιάτης, Γραικός, Χανδρινός, Μπαμιόγλου Π., Καλούδης

Έπαιξαν και οι: Τόμπρος, Τσαδήλας, Κάσης

 

ΟΦΑΜ (Καλούδης Ι.) Βενέτης, Δαφνής, Αρμενιάκος, Γραικός Κ., Πουλημένος, Βασιλάκης, Σπίνουλας, Κάρρας, Γκερμπεσιώτης, Σκολαρίκης, Καρβούνης

Έπαιξαν και οι: Καμαρά, Βρυώνης, Γραικός Αλ., Πιέρρης