3c9b0333-5759-43c1-adb2-b97e353ae7dd.jpg

Νίκη "γοήτρου" για την ΑΕ Λευκίμμης.

Με σκορ 0-2 επικράτησε η ΑΕ Λευκίμμης επί του Αστέρα Πετριτή στο κερκυραϊκό ντέρμπι για την 33η αγωνιστική 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Μετά την ήττα αυτή ο Αστέρας Πετριτή βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Εορδαϊκό για να διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής του στην κατηγορία. 

Η ΑΕ Λευκίμμης προηγήθηκε μόλις στο 7΄ χάρη σε έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Γρηγοριάδη. Ο Αστέρας Πετριτή απείλησε για πρώτη φορά στο 29΄ με μία κεφαλιά του Κώστα Γεωργακόπουλου, η οποία κατέληξε άουτ, ενώ στο 32΄ το σουτ του Δημητρη Κοιλιάρα είχε την ίδια κατάληξη. Δύο λεπτά αργότερα σε εξέλιξη κόρνερ ο Νίκος Μεντής βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και συνάμα δεν είχε το επιθυμητό για τον ίδιο αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 35΄ με ένα πλασέ του Αλέξανδρου Παπαθανασίου, ενώ στο 43΄ ο Λάζαρος Κωστακιώτης σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όταν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως νικήθηκε από το Τζαφέστα.

Στο β΄ μέρος ο Αστέρας Πετριτή μπήκε δυναμικά και προσπάθησε να ισοφαρίσει και στο 51΄ έφτασε πολύ κοντά στο να ισοφαρίσει όταν μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Δημήτρη Κοιλιάρα ο Πέτρος Στεργίου επιχείρησε ε΄να πλασέ, όμως ο κίπερ της ΑΕ Λευκίμμης, Πέτρος Παγκράτης επιχείρησε μία έξοχη επέμβαση. Η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για την ΑΕ Λευκίμμης στο 70΄ όταν ο Αλέξανδρος Παπαθανασίου επιχείρησε ένα σουτ, ο Τζαφέστας απέκρουσε έξοχα και στην εξέλιξη της φάσης ο Σκιαδάς δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 83΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κώστας Γεωργακόπουλος πραγματοποίησε ένα σουτ, αμυντικός της ΑΕΛ έδιωξε τη μπάλα και αυτή κατέληξε στον Αλέξανδρο Παπαθανασίου, ο οποίος βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου και από εκεί πραγματοποίησε μία εξαιρετική κούρσα με τη μπάλα έως την αντίπαλη μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στο διερχόμενο Σπύρο Μπαλό, ο οποίος σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ένα λεπτό αργότερα ο Λάζαρος Κωστακιώτης έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη τρίτου τέρματος, όμως και σε αυτή την περίπτωση νικήθηκε από τον Τζαφέστα. Τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 87΄ το σουτ του Οδυσσέα Πούλου, το οποίο κατέληξε άουτ.

 

Διαιτησία: Τσάνης, Γκέλης, Δρουδάκης

 

Αστέρας Πετριτή (Σφακιανάκης Ι.) Τζαφέστας, Ρουμελιώτης, Γκασίδης, Μεντής, Γαρδικιώτης, Κρητικός, Τσιάβος, Κοιλιάρας, Γεωργοπάλης, Λούβρος, Γεωργακόπουλος

Έπαιξαν και οι: Στεργίου Π., Γωγουβίτης, Πούλος, Γκοΐκοβιτς, Λέσσης

 

ΑΕ Λευκίμμης (Αγγελής Χ.) Παγκράτης, Μπαλός Ε., Γρηγοριάδης, Ματσοβίλα, Σπανός, Μπαλός Σ., Βασσάκης, Σκιαδάς, Μουζακίτης, Κωστακιώτης, Παπαθανασίου

Έπαιξαν και οι: Νίτας, Τσούτσης, Κουρής