eordaikos-petritis-52-750x422.jpg

Νίκη στις καθυστερήσεις για τον Αστέρα Πετριτή.

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Αστέρας Πετριτή επικράτησε με σκορ 1-2 επί του Εορδαϊκού, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 50 βαθμούς και τον Αστέρα Πετριτή να τερματίζει στην 11η θέση (υπερτέρησε με δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια επί του αντιπάλου του) και πλέον θα αγωνιστεί στα μπαράζ παραμονής στη Γ΄ Εθνική. Από την άλλη πλευρά ο Εορδαϊκός υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για τον Αστέρα Πετριτή, όταν μόλις στο 5΄ το δυνατό σουτ του Οδυσσέα Πούλου "τράνταξε" το δοκάρι της εστία του Δημητριάδη. Στη συνέχεια ο Εορδαϊκός απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο 9΄ (κεφαλιά - ψαράκι) και το 18΄ (σουτ) με το Νικόλλι, όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 45+1΄ ο Νικόλλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζαφέστα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο β΄ μέρος ο Αστέρας Πετριτή είχε μία πολύ καλή στιγμή με μία κεφαλιά του Άγγελου Γωγουβίτη στο 71΄, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Δημήτρη Παπαζήση κατέληξε άουτ. Ο Εορδαϊκός προηγήθηκε στο 85΄ χάρη σε τέρμα του Δημήτρη Παπαδόπουλου (δύο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστκό χώρο). Τρία λεπτά αργότερα ο Αστέρας Πετριτή κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κώστα Γεωργακόπουλου μέσα στην περιοχή. Στη φάση αυτή ο αγώνας διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά λόγω διαμαρτυριών από πλευράς Εορδαΐκού. Στο 90+10΄ ο Πέτρος Στεργίου ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Δύο λεπτά μετά, η "χρυσή αλλαγή" του Γιάννη Σφακιανάκη, ο Πέτρος Στεργίου, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης η κεφαλιά του Θωμά Πιρίτζαους στο 90+14΄ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Επεισόδια μεταξύ ανθρώπων του Εορδαϊκού και διαιτητών εξελίχθηκαν μετά το "τρίτο σγύριμα" της αναμέτρησης, με τον έναν βοηθό να φεύγει από το γήπεδο με ασθενοφόρο. 

 

Διαιτησία: Τζάμος, Γκίτσος, Κοκκαλένιος

 

Εορδαϊκός (Κατακαλίδης Ν.) Δημητριάδης, Παπάς, Πούλιος, Πιρίτζαους, Κοντογουλίδης, Στεργιόπουλος, Μπαλίτσας, Αιχμαλωτίδης, Παπαζήσης, Νικόλλι, Παπανικόπουλος

Έπαιξαν και οι: Χοχλιούρος, Κουναβάς, Παπαδόπουλος

 

 

Αστέρας Πετριτή (Σφακιανάκης Ι.) Τζαφέστας, Ρουμελιώτης, Γκασίδης, Γωγουβίτης, Πούλος, Γαρδικιώτης, Κρητικός, Τσιάβος, Κοιλιάρας, Γεωργοπάλης, Γεωργακόπουλος

Έπαιξαν και οι: Στεργίου, Γκοΐκοβιτς, Λέσσηςς