5aae891a-a4db-4142-9931-24ad467bf29c.jpg

Νίκη - "χρυσάφι" για τον Αστέρα Πετριτή.

Μία σπουδαία νίκη πέτυχε ο Αστέρας Πετριτή επικρατώντας με σκορ 2-1 επί του Πιερικού και πλέον βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκτός ζώνης υποβιβασμού, ισόβαθμος με τον Εορδαϊκό, o oποίος βρίσκεται στην 11η θέση.

Σε ένα πολύ δυνατό αγώνα, με το στοιχείο της δύναμης να κυριαρχεί και τις δύο ομάδες να θέλουν εξίσου τη νίκη, το πρώτο ημίωρο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες στιγμές με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αλληλοεξουδετερώνονται. Ο Αστέρας Πετριτή απείλησε με ένα σουτ του Δημήτρη Κοιλιάρα το οποίο κατέληξε πολύ πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μπαλάφα και ο Πιερικός απείλησε με ένα σουτ του Λευτέρη Ματσούκα, το οποίο κατέληξε άουτ χωρίς να ανησυχίσει τον Τζαφέστα. Ο Αστέρας Πετριτή κατάφερε να προηγηθεί στο 33΄ στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της αναμέτρησης όταν μετά από πάσα του Κώστα Γεωργακόπουλου, ο Δημήτρης Κοιλιάρας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με το Μπαλάφα και με ωραίο πλασέ "άνοιξε" το σκορ της αναμέτρησης. Ο Πιερικός στο 45΄ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Οικονομίκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο β΄ μέρος ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν ο ίδιος. Ο Αστέρας Πετριτή έχοντας και υπέρ του το προβάδισμα είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους στην ομάδα της Πιερίας, ενώ προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ μέσω αντεπιθέσεων. Ο Πιερικός είχε την ευκαιρία να απειλήσει στο 51΄ όταν κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Κατσαβάκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως ο Τζαφέστας μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Στο 67΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξη δεύτερου τέρματος με μία κεφαλιά του Κώστα Γεωργακόπουλου από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κοιλιάρας, βλέποντας εκτός θέσης των αντίπαλο τερματοφύλακα, επιχείρησε ένα σουτ πίσω από τη μεσαία γραμμή, η μπάλα πέρασε πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και κατέληξε άουτ. Στο 72΄ ο Κώστας Λούβρος επιχείρησε μία "χλιαρή" κεφαλιά, όμως ο κίπερ του Πιερικού δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Πιερικός στο 78΄ βρέθηκε με αξιώσεις στην περιοχή της κερκυραϊκής ομάδας, όμως το γυριστό σουτ του Κατσαβάκη, μπλόκαρε εύκολα ο Τζαφέστας.

Ο Αστέρας Πετριτή στο 85΄ κατάφερε να "σφραγίσει" τη νίκη όταν ο Πέτρος Στεργίου πραγματοποίησε μία ωραία ενέργεια, πάσαρε στο Δημήτρη Κοιλιάρα και αυτός με τη σειρά του στον Κώστα Γεωργακόπουλο, ο οποίος με έξοχο σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Κατσαβάκης με έυστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+6΄ (το κέρδισε ο Μιχάλης Κούλαλης σε μαρκάρισμα του Οδυσσέα Πούλου).

 

Διαιτησία: Τσάνης, Γκέλης, Πασιάς

 

Αστέρας Πετριτή (Σφακιανάκης Ι.) Τζαφέστας, Ρουμελιώτης, Γωγουβίτης, Πούλος, Γαρδικιώτης, Κρητικός, Γκασίδης, Στεργίου Κ., Κοιλιάρας, Λούβρος, Γεωργακόπουλος

Έπαιξαν και οι: Μεντής, Στεργίου Π., Γεωργοπάλης, Σούκερας, Γκοΐκοβιτς

 

Πιερικός (Θεοδοσιάδης Ν.) Μπαλάφας, Κωνσταντινίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Μακρίδης, Καρατάσιος, Κούλαλης, Μαυρίδης, Κατσαβάκης, Οικονομίκος, Καλαϊτζής, Ματσούκας

Έπαιξαν και οι: Μυρώτης, Καργιόπουλος, Κατσιαμήτας, Παπαιωάννου, Φράγκος