69e0a749-95f4-43cb-b482-974e729ae982.jpg

Έκαμψε την αντίσταση του "μαχητικού" ΠΑΟ Κορακιάνας η Πέκα FC.

Μετά τη νίκη επί της Αναγέννησης Περιβολίου για το θεσμό του κυπέλλου, η Πέκα FC επικράτησε με σκορ 2-1 επί του ΠΑΟ Κορακιάνας για την 1η αγωνιστική της Β΄ ΕΠΣΚ.

Η Πέκα FC είχε από την αρχή την κατοχή της μπάλας και μία ελαφρά υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟ Κορακιάνας παρουσιάστηκε ιδιαίτερα "μαχητικός", έκλεισε πολύ καλά τους "δρόμους" προς την εστία του και παρέμεινε στο ματς έως το 87΄ όταν η Πέκα FC πέτυχε το "χρυσό γκολ" της νίκης.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για τον ΠΑΟ Κορακιάνας, όταν στο 3΄ η εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Νάκου αποκρούσθηκε έξοχα από τον κίπερ της Πέκα, Θεόφιλο Βλαχόπουλο. Η Πέκα απείλησε για πρώτη φορά στο 21΄ με μία κεφαλιά του Θωμά Μότση, η οποία κατέληξε άουτ. Στο 39΄ η Πέκα έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Νίκος Ανδριώτης έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως το πλασέ του σταμάτησε στον κίπερ του ΠΑΟΚ, Γιάννη Καλούδη. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ χάρη σε τέρμα του Γιώργου Καρβούνη, ο οποίος πήρε τη μπάλα στη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής και αφού πέρασε τρεις αντιπάλους με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το πρώτο τέταρτο του β΄ μέρους κύλησε χωρίς κάποια ιδιαίτερη στιγμή για κάποια από τις δύο ομάδες. Στο 61΄ η Πέκα είχε μία καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν η κεφαλιά του Αιμίλιου Κοκοδήμα από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟ Κορακιάνας έφερε το ματς στα ίσα, όταν ο Βασίλης Τζιούμας επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα με τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί παραθυράκι της αντίπαλης εστίας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρατήσει το σκορ και αν καταφέρει να πετύχει και την ανατροπή, από την άλλη η Πέκα ήταν πιο απειλητική και βρισκόταν συχνά στα καρέ του Καλούδη, χωρίς όμως να έχει στο διάστημα αυτό κάποια κλασσική ευκαιρία. Η "λύτρωση" για την Πέκα ήρθε στο 87΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιχαλά, ο Χριστόφορος Ιωάννου με έξοχη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

 

Διαιτησία: Γιούργας, Καββαδίας Μ., Κυπριώτης

 

Πέκα FC (Πανδής Δ.) Βλαχόπουλος, Αγάθος, Μέτης, Κοκοδήμας, Ιωάννου, Καρβούνης, Παππάς, Σουρβίνος Ν., Νικόλας, Μότσης, Ανδριώτης

Έπαιξαν και οι: Μιχαλάς, Γουλιαρμής, Γκορίτσας, Πανάρετος

 

ΠΑΟ Κορακιάνας (Λιαγκούρας Β.) Καλούδης Ι., Σπίγγος, Καλλικαμάνης Μ., Τσιάβος, Σκλαβενίτης, Ιωνάς, Γιαουπάι, Νάκος, Βασιλάκης, Καλούδης Β., Φαϊτάς

Έπαιξαν και οι: Τζιούμας, Σαββανής, Γκόγκας, Μιχαλάκης